Vergelijk een Camperverzekering

Vergelijk de premie van uw camper!

Het vergelijken van verzekeringen loont. Dat geldt zeker bij het verzekeren van een camper. De verschillen per verzekeraar zijn namelijk groot. Verzekeraars laten de hoogte van de premie ongeveer van dezelfde factoren afhangen, maar hoe kun je de grote verschillen dan verklaren?

Verzekeraars houden er verschillende methodes op na bij het bepalen van de hoogte van de premie voor het verzekeren van een camper. Daar kun jij van profiteren door te vergelijken.

Verschillende verzekeraars, verschillende criteria

Verzekeraars hanteren op hoofdlijnen wel dezelfde criteria, maar ze hangen er allemaal andere tarieven aan. Bij de ene verzekeraar kunnen verzekerden met bijvoorbeeld vijf schadevrije jaren het beste terecht. Bij een andere verzekeraar moet je juist zijn als je bijvoorbeeld op het platteland in Groningen woont. Er is maar één manier om de meest geschikte verzekering te selecteren, namelijk door te vergelijken.

Waar laten verzekeraars de premie van afhangen?

Bij welke verzekeraar je moet zijn voor het verzekeren van jouw camper kun je niet weten. Hier kom je alleen achter door het vergelijken. Hierbij zijn de volgende premiebepalende factoren van groot belang:

De postcode zegt iets over het risico

Bij het verzekeren van campers betalen de eigenaren die het grootste risico opleveren voor de verzekeraar de hoogste premie. Eén van de manieren om het risico in te schatten heeft te maken met de regio waar je woont. Met een camper rijd je meestal weinig binnen je eigen regio maar juist vooral op toeristische plekken. Toch laten verzekeraars de premie deels afhangen van waar je woont. Dit heeft ook te maken met het risico van inbraak en diefstal. In stedelijk gebied heb je een grotere kans op inbraak en diefstal in vergelijking met het platteland.

Hoe zwaar is de camper?

Voor de premie voor de WA verzekering kijken verzekeraars ook naar het gewicht van de camper. Dit heeft te maken met de impact van een ongeval. Een zwaarder voertuig kan een grotere schade aanrichten aan de tegenpartij. Bij het kopen van een camper kun je met het gewicht rekening houden. Voor de wegenbelasting speelt het namelijk ook mee.

Hoeveel schadevrije jaren heb je?

Door schadevrije jaren kun je de premie voor de camperverzekering met grote stappen omlaag brengen. Het verschilt namelijk tientallen procenten of je geen of juist vijf of meer schadevrije jaren hebt. Ook hierbij is het vergelijken weer belangrijk. Het verschilt per verzekeraar op hoeveel korting je recht hebt.

Wat is de waarde van jouw camper?

De waarde is een belangrijke premiebepalende factor. De waarde is namelijk het maximale bedrag dat de verzekeraar moet uitkeren voor schade aan jouw camper. Het maakt nogal een verschil of we het over €10.000 of juist €50.000 aan waarde hebben. De dagwaarde is wat de camper op dit moment nog waard is. Je kunt er ook voor kiezen om de camper te laten taxeren. Door het inschakelen van een deskundige, kan er later geen discussie ontstaan over de hoogte van de waarde van de camper.

Hoe moet de camper verzekerd worden?

Standaard bieden verzekeraars drie verzekeringsvormen aan. Voor een nieuwe camper en een oudere camper met een hoge dagwaarde kies je voor de all risk. Deze verzekering keert bijvoorbeeld ook de schade aan jouw camper uit bij een ongeval door jouw schuld. De meest beperkte dekking is de WA. Deze verzekering keert alleen schade aan anderen uit. Qua dekking zit de derde verzekeringsvorm, de WA beperkt casco,  tussen deze beide verzekeringen in. Deze verzekering keert ook de schade aan jouw camper uit als het ontstaan is door bepaalde schadeoorzaken.

Vergelijk de premie van uw camper!