Veelgestelde vragen over een camperverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mitsen en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn altijd leidend.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, WhatsApp of Messenger.

Ben ik verplicht om gordels te hebben in een camper?

Op het kentekenbewijs van een nieuwere camper staat hoeveel zitplaatsen deze heeft. Deze plaatsen zijn voorzien van gordels. In dat geval is de regel: zitplaatsen met gordels mogen gebruikt worden tijdens het rijden, andere plaatsen niet. Lees verder 

Ik ga naar het buitenland. Heb ik een groene kaart nodig?

De camperverzekering is van kracht in die landen waarvoor de groene kaart is afgegeven. Dat houdt in dat de landen die achterop de groene kaart NIET zijn doorgehaald, wel verzekerd zijn. Lees verder

Is mijn camper ook verzekerd bij verhuur?

Nee, de camper is niet verzekerd bij verhuur op een camperverzekering. Wanneer u de camper uitleent zonder financiële vergoeding is er wel dekking.

Kan een zelfbouw camper ook worden verzekerd?

Het is mogelijk om, in plaats van een taxatie, door middel van foto’s een indicatie van de huidige toestand van de camper te geven. Voor het bepalen van de oorspronkelijke nieuwprijs dient deze vermeerderd te worden met de verbouwingskosten en een redelijke toeslag voor arbeidsloon. Als de waarde niet vastgesteld kan worden op deze wijze, kan er alsnog besloten worden dat een taxatie noodzakelijk is voor de camperverzekering. Bij twijfels kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer: 030-6883700.

Kan ik mijn camperverzekering schorsen?

Schorsen/tijdelijk stopzetten van een camperverzekering kan bij:

  • Verkoop
  • Totaal verlies

De polis kan maximaal drie jaar geschorst zijn. Na deze periode wordt de polis automatisch beëindigd. De royementsdatum is dan gelijk aan de schorsingsdatum. Het openstaande saldo wordt niet gerestitueerd.

Er zijn ook maatschappijen waarbij het niet mogelijk is om een camperverzekering te schorsen.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 7 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 85.7% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 6 voor een camperverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!