camperverzekering

Bereken de premie voor een camperverzekering

Bereken de premie van uw camper!

Het berekenen van de premie voor een camper kan online. Met onze vergelijkingstool kost het u maar een paar minuten. Welke verzekeringsvorm u het beste kunt kiezen, leggen wij graag uit.

Over het kiezen van een camperverzekering wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar dat is het juist niet. U moet alleen wel weten wat u wilt en nodig heeft, maar daar kunnen wij u bij helpen. Na het lezen van onze aandachtspunten weet u in ieder geval hoe u de juiste dekking kiest.

Hoe wilt u uw camper verzekeren?

Voor het berekenen moet u in ieder geval weten wat u wilt en wat u minimaal aan dekking nodig heeft. Er zijn drie verzekeringsvormen waar u tussen kunt kiezen. De verschillen zijn groot, dus het is zaak om goed te kiezen. Welke dekkingen zijn er en wat houden ze in?

WA camperverzekering

De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. De eigenaar is verplicht om minimaal deze verzekering voor de camper af te sluiten. Schade door aansprakelijkheid wordt door deze verzekering gedragen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om blikschade aan de auto van de tegenpartij. Maar ook letsel door een ongeval is te claimen op de WA verzekering. De schade kan in de honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s lopen. In hoofdlijnen is de dekking bij alle verzekeraars gelijk.

Kiezen voor de WA beperkt casco

Deze verzekering bestaat uit twee onderdelen, namelijk het WA deel en het beperkt casco deel. De dekking in de WA verzekering is de verplichte verzekering. Beperkt casco houdt in dat de verzekeraar de schade aan uw auto vergoedt, afhankelijk van hoe de schade is ontstaan. De verzekerde oorzaken staan omschreven in de polisvoorwaarden. Er is dekking bij schade door:

  • Brand en ontploffing
  • Ruitbreuk
  • Bliksem
  • Diefstal en poging tot diefstal
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Hagel en storm

Deze verzekeringsvorm kiest u als de allrisk verzekering te duur is. Deze verzekering is vaak maar iets duurder dan de WA. Als u veel schadevrije jaren heeft, dan valt het verschil helemaal mee. Vooral ruitbreuk en storm- en hagelschade komen vaak voor. In vergelijking met de WA verzekering is dit een verzekering met een veel ruimere dekking.

Kiezen voor de allrisk verzekering

Deze verzekering keert uw schade ook uit bij een ongeval door uw schuld. Met deze verzekeringsvorm bent u verzekerd tegen de grootste gevaren die dreigen voor uw camper. De allrisk wordt vaak gekozen voor een camper met een hoge waarde. Campers zijn erg waardevast, dus is het zeker ook nog een goede verzekering voor een camper van tien jaar of zelfs nog ouder. Besef goed dat u – bij een ongeval door uw schuld – bij één van de twee beperktere verzekeringsvormen de schade aan uw camper zelf moet dragen. Bij een zwaar ongeval kunnen de herstelkosten zo hoog oplopen dat de kosten de waarde overtreffen. Met de allrisk autoverzekering blijft de financiële schade van zo’n ongeval beperkt.

Hoe kiest u slim?

Slim kiezen is een kwestie van vergelijken. De resultaten uit de vergelijking helpen u beslissen. U kiest bijvoorbeeld voor de WA beperkt casco. In de laatste stap in onze vergelijkingstool kunt u alsnog kiezen voor een andere dekking. Zodra u de verzekeringsvorm allrisk aanklikt, worden de resultaten gelijk afgestemd op de nieuw gekozen dekking. Aan u de keus of u de extra premie voor de uitgebreidere dekking wilt betalen.

Zit u al langer dan één jaar bij uw huidige verzekeraar? Dan kunt u tussentijds de te dure polis opzeggen. Eventueel hanteert de verzekeraar een opzegtermijn van één maand. U kunt dus al snel besparen op de verzekering van uw camper.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 7 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 85.7% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 6 voor een camperverzekering.

Rating

Bereken de premie van uw camper!