Bereken de premie voor een camperverzekering

Bereken de premie van uw camper!

Het berekenen van de premie voor de camper kan online. Met onze vergelijkingstool kost het jou maar een paar minuten. Welke verzekeringsvorm je het beste kunt kiezen, leggen wij graag uit.

Over het verzekeren van een camperverzekering wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar moeilijk is het zeker niet. Je moet alleen wel weten wat je wilt en nodig hebt, maar daar kunnen wij jou bij helpen. Na het lezen van onze aandachtspunten weet je in ieder geval hoe je de juiste dekking kiest.

Hoe wil jij jouw camper verzekeren?

Voor het berekenen moet je in ieder geval weten wat je wilt en wat je minimaal aan dekking nodig hebt. Er zijn drie verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen. De verschillen zijn groot, dus het is wel zaak om goed te kiezen. Welke dekkingen zijn er en wat houden ze in?

WA camperverzekering

De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. De eigenaar is verplicht om minimaal deze verzekering voor de camper af te sluiten. Schade door aansprakelijkheid wordt door deze verzekering gedragen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om blikschade aan de auto van de tegenpartij. Maar ook letsel door een ongeval is te claimen op de WA verzekering. De schade kan in de honderdduizenden of zelfs miljoenen lopen. In hoofdlijnen is de dekking bij alle verzekeraars gelijk.

Kiezen voor de WA beperkt casco

Deze verzekering bestaat uit twee onderdelen, namelijk het WA deel en het beperkt casco deel. De dekking in de WA verzekering is de verplichte verzekering. Beperkt casco houdt in dat de verzekeraar de schade aan jouw auto vergoedt, afhankelijk van hoe de schade is ontstaan. De verzekerde oorzaken staan omschreven in de polisvoorwaarden. Er is dekking in de verzekering bij een veroorzaakte schade door:

  • Brand en ontploffing
  • Ruitbreuk
  • Bliksemschade
  • Diefstal en schade door poging tot diefstal
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Hagelschade en stormschade

Deze verzekeringsvorm kies je als de all risk verzekering te duur is. Deze verzekering is vaak maar iets duurder dan de WA. Als je veel schadevrije jaren hebt valt het verschil helemaal mee. Vooral ruitbreuk en storm- en hagelschade komen vaak voor. In vergelijking met de WA verzekering is dit een verzekering met een veel ruimere dekking.

Kiezen voor de all risk verzekering

Deze verzekering keert jouw schade ook uit bij een ongeval door jouw schuld. Met deze verzekeringsvorm ben je verzekerd tegen de grootste gevaren die dreigen voor jouw camper. Voor de all risk wordt vaak gekozen voor een camper met een hoge waarde. Campers zijn erg waardevast, dus is het zeker ook nog een goede verzekering voor een camper van tien jaar of zelfs nog ouder. Besef je goed dat je bij een ongeval door jouw schuld de schade aan jouw camper zelf moet dragen bij één van de twee beperktere verzekeringsvormen. Bij een zwaar ongeval kunnen de herstelkosten zo hoog oplopen dat de kosten de waarde overtreffen. Met de all risk autoverzekering blijft de financiële schade beperkt bij een dergelijk ongeval.

Hoe kies je slim?

Het is een kwestie van vergelijken. Je gaat voor de meest uitgebreide verzekering voor jouw camper. De resultaten uit de vergelijking helpen jou beslissen. Je kiest bijvoorbeeld voor de WA beperkt casco. In de laatste stap in onze vergelijkingstool kun je alsnog kiezen voor een andere dekking. Zodra je de verzekeringsvorm all risk aanklikt, worden de resultaten van het vergelijken gelijk afgestemd op de nieuw gekozen vorm. Aan jou de keus of je de extra premie voor de uitgebreidere dekking wilt betalen.

Zit je al langer dan één jaar bij jouw huidige verzekeraar? Je kunt in dat geval tussentijds de te dure polis opzeggen. Eventueel hanteert de verzekeraar nog een opzegtermijn van één maand. Je kunt dus snel al besparen op de verzekering van jouw camper.

Bereken de premie van uw camper!