Beperkt casco Camperverzekering

De WA beperkt casco is één van de drie verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen bij het verzekeren van jouw camper. Naast de wettelijk verplichte WA verzekering, biedt deze verzekering ook dekking bij schade door bepaalde schadeoorzaken.

Welke dekkingen biedt de WA beperkt casco?

Qua dekking zit deze verzekering tussen de WA en de all risk camperverzekering in. Bepaalde schadeoorzaken die in de praktijk geregeld voorkomen, biedt de verzekeraar dekking tegen. In de polisvoorwaarden tref je ze aan. Het komt ongeveer op de volgende neer:

  • Schade door blikseminslag
  • Ruitbreuk
  • Hagelschade
  • Stormschade
  • Brand en ontploffing
  • Diefstal
  • Aanrijding met loslopende dieren

Wanneer kies je voor de WA beperkt casco?

Je kiest deze verzekeringsvorm als de camper nog wel een hoge waarde heeft, maar wel al een aantal jaren oud is. Je kunt onderbouwd een keuze maken door te vergelijken. Aan de hand van het kenteken kun je al een vergelijking maken. Je wilt natuurlijk de meest uitgebreide verzekering, maar wel tegen een redelijke premie. Zodra de camper nog maar een geringe dagwaarde heeft, kun je overstappen naar de WA verzekering.

Het claimen kost jou geen schadevrije jaren

Bij het verzekeren van een camper heb je recht op een mooie korting als je schadevrije jaren hebt. Wie geen schades claimt, krijgt er elk jaar weer een schadevrij jaar bij. Tot je een schuldschade veroorzaakt. Door een claim op het WA deel van deze verzekering, verlies je schadevrije jaren. Dat geldt niet voor een claim op het beperkt casco deel. Bij bijvoorbeeld ruitbreuk en diefstal van de camper, behoudt je het aantal schadevrije jaren.

Hoe vergelijk je camperverzekeringen?

Eigenlijk is het zeer eenvoudig. Met onze vergelijkingstool kun je met het kenteken van de camper al een vergelijking maken. Er moeten natuurlijk wel meerdere vragen beantwoord worden, maar het zijn geen vragen die je op moet zoeken. Je kunt het zien als een invuloefening. Nadat je alles hebt ingevuld, selecteren wij de verzekering die het beste aansluit op de camper. Gerangschikt op prijs zie je ze in een overzicht. Aan de hand van de premie kun je de meest geschikte verzekeringsvorm kiezen.

De WA beperkt casco biedt nuttige extra dekkingen ten opzichte van de WA verzekering, maar er kleven ook gevaren aan. Bij een ongeval door jouw toedoen, volgt er geen uitkering voor de schade aan jouw camper. Dit is een groot nadeel. Kiezen voor de all risk verzekering is zeker het overwegen waard.

Bereken online de premie voor een camperverzekering

Direct afsluiten