Ook voor een camper moet u in de meeste gevallen wegenbelasting betalen. Er zijn echter uitzonderingen die het toch voordelig kunnen maken.

Voor een camper zijn er drie mogelijkheden voor de wegenbelasting.

– Voor voertuigen van 40 jaar en ouder
– het kwarttarief
– het halftarief

Camper 40 jaar en ouder

Wanneer de camper 40 jaar of ouder is kunt u vrijstelling krijgen van de wegenbelasting. Normaal gesproken gaat dit automatisch. Mocht echter de belastingdienst toch gewoon wegenbelasting berekenen dan moet u zelf aantonen aan de belastingdienst dat de camper ouder is dan 40 jaar. Dit kan door middel van het opsturen van kopie?n van de kentekenbewijzen.

Kwarttarief

Voor campers die particulier gebruikt worden bestaat er het zogenaamde kwarttarief. Het kwarttarief houdt in dat je over een periode van 4 aaneensluitende tijdvakken (1 jaar) maar 1 tijdvak hoeft te betalen. Bij het kwarttarief en het halftarief moet je dan wel de wegenbelasting in 1 keer voldoen.

Halftarief

Voor campers die bedrijfsmatig worden verhuurd is er het halftarief. Dit betekent dat over een periode van 4 aaneensluitende tijdvakken (1 jaar) maar 2 tijdvakken moeten worden betaald.

Wilt u weten hoeveel u moet betalen voor de wegenbelasting dan kunt u bij ons de wegenbelasting berekenen.

Let op: Om in aanmerking te komen voor het speciale tarief voor campers moet op het kentekenbewijs deel I staan dat het gaat om een “kampeerauto” ?n de camper moet ook voldoen aan een aantal eisen aan ombouw en inrichting.

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor dit speciale tarief kunt u een verzoek indienen bij de belastingdienst op 0800-0749. Of vraag het formulier voor de vrijstelling kwarttarief belastingdienst hier op.

Verzeker je camper vanaf € 5,50
per maand
Bereken uw voordeel »
> Direct afsluiten
Bereken uw wegenbelasting

> Ik weet mijn kenteken niet