All risk Camperverzekering

De all risk camperverzekering is de verzekeringsvorm met de ruimste dekking. Je betaalt er iets meer voor in vergelijking met de beperktere verzekeringsvormen, maar daar krijg je een goede dekking voor terug. Je wilt jouw camper namelijk niet verliezen door een ongeval. Met de beperktere verzekeringsvormen loop je dit risico wel.

Wanneer kiezen voor de all risk verzekering voor jouw camper?

Voor een nieuwe camper kun je niet zonder de all risk verzekering. De camper heeft een hoge waarde, dus kun je geen risico lopen door te beknibbelen op de maandelijkse premie. Ook voor een camper van nog maar een paar jaren oud is deze verzekering de beste keuze. Zelfs voor oudere campers  is het vaak nog een verstandige keuze. Bij een oude camper met een waarde van bijvoorbeeld €10.000, loop je een groot risico bij het beperkter verzekeren van de camper. Eén stuurfoutje kan alleen nog de schrootwaarde van de camper over laten.

Wanneer keert de verzekeraar uit?

De all risk wordt ook wel WA volledig casco of WA casco genoemd. De verzekering biedt dekking bij schade waarvoor de bestuurder of de eigenaar van de camper aansprakelijk is. Ook bij schade aan jouw eigen camper kun je een claim neerleggen bij de verzekeraar. Het kan gaan om stormschade of ruitbreuk, maar ook schade door een aanrijding is verzekerd. Het claimen op de all risk camperverzekering kan jou wel schadevrije jaren kosten.

Wanneer gaat een schade ten laste van de schadevrije jaren?

Een schade aangericht met de camper kun je claimen op de all risk verzekering. Dit gaat je wel schadevrije jaren kosten. Hetzelfde geldt bij de eigen schade door een ongeval of vandalisme. Voor de schadeoorzaken die verzekerd zijn op de WA beperkt casco geldt de terugval in schadevrije jaren niet.

Wat is de waarde van mijn camper?

Op het internet kun je op zoek gaan naar vergelijkbare campers. Het gemiddelde van deze verkoopprijzen zal wel ongeveer de huidige waarde zijn. De praktijk komt op iets anders neer. Je kunt de waarde laten bepalen door een onafhankelijke taxateur. Op deze manier kan er later nooit discussie ontstaan over de hoogte van de waarde. Een andere optie is om de dagwaarde pas bij schade vast te laten leggen. Na een ongeval gaat een deskundige inschatten wat de waarde van de camper was vlak vóór het ongeval.

Jouw camper all risk verzekeren geeft een veilig gevoel. Je kunt gerust de weg op omdat je weet dat je goed verzekerd bent.

Bereken online de premie voor een camperverzekering

Direct afsluiten