Allrisk camperverzekering

De allrisk camperverzekering is de verzekeringsvorm met de ruimste dekking. U betaalt er iets meer voor in vergelijking met de beperktere verzekeringsvormen, maar krijgt er een goede dekking voor terug. U wilt uw camper namelijk niet verliezen door een ongeval. Met de beperktere verzekeringsvormen loopt u dit risico wel.

Wanneer kiezen voor een allrisk verzekering voor uw camper?

Voor een nieuwe camper kunt u niet zonder allrisk verzekering. De camper heeft een hoge waarde en u wilt geen risico lopen door te besparen op de maandelijkse premie. Ook voor een camper van nog maar een paar jaar oud is deze verzekering de beste keuze. Zelfs voor oudere campers is het vaak nog een verstandige keuze. Bij een oude camper met een waarde van bijvoorbeeld € 10.000, loopt u een groot risico bij een beperktere verzekering. Eén stuurfoutje en de camper heeft nog maar een schrootwaarde.

Wanneer keert de verzekeraar uit?

De allrisk verzekering wordt ook wel WA volledig casco of WA casco genoemd. De verzekering biedt dekking bij schade waarvoor de bestuurder of de eigenaar van de camper aansprakelijk is. Ook bij schade aan uw eigen camper kunt u een claim neerleggen bij de verzekeraar. Het kan gaan om stormschade of ruitbreuk, maar ook schade door een aanrijding is verzekerd. Het claimen op de allrisk camperverzekering kan u wel schadevrije jaren kosten.

Wanneer gaat een schade ten laste van de schadevrije jaren?

Een schade aangericht met de camper kunt u claimen op de allrisk verzekering. Dit gaat u wel schadevrije jaren kosten. Hetzelfde geldt voor eigen schade door een ongeval of vandalisme. Voor de schadeoorzaken die verzekerd zijn op de WA beperkt casco geldt de terugval in schadevrije jaren niet.

Wat is de waarde van mijn camper?

U kunt online op zoek gaan naar vergelijkbare campers. Het gemiddelde van deze verkoopprijzen zal ongeveer de huidige waarde van uw camper zijn. De praktijk komt op iets anders neer. U kunt de waarde laten bepalen door een onafhankelijke taxateur. Op deze manier kan er later nooit discussie ontstaan over de hoogte van de waarde. Een andere optie is om de dagwaarde pas bij schade vast te laten leggen. Na een ongeval zal een deskundige inschatten wat de waarde van de camper was vlak vóór het ongeval.

Uw camper allrisk verzekeren geeft een veilig gevoel. U kunt gerust de weg op omdat u weet dat u goed verzekerd bent.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 7 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 85.7% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 6 voor een camperverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!