Camperverzekering afsluiten

Vergelijk de premie van uw camper!

Op Diks.nl kun je een camperverzekering afsluiten. Is jouw camper al verzekerd, maar ben je benieuwd wat andere verzekeraars jou in rekening brengen? Je kunt de premie in een paar stappen vrijblijvend en gratis vergelijken. De besparing zal waarschijnlijk zo groot zijn, dat je het geld niet laat liggen. En terecht! Overstappen is zo geregeld.

Met een camper wil je veilig en goed verzekerd op pad. Maar zoals je misschien al gemerkt hebt zijn het geen goedkope verzekeringen. Vooral als je kiest voor de all risk camperverzekering. Wij leggen jou in vier stappen uit wat het zelf afsluiten van een verzekering voor de camper inhoudt. Na het lezen kun je gelijk aan de slag en meerdere verzekeringen vergelijken.

Stap #1 – Wat zijn de eigenschappen van de camper?

Het afsluiten van de verzekering begint met het inzicht geven in de gegevens over de camper. Dit doen wij aan de hand van het kenteken. Onze geavanceerde vergelijkingstool haalt de gegevens over de camper bij de RDW. Nu zijn belangrijke gegevens zoals het gewicht en het bouwjaar al bekend. Op de eerste pagina van de vergelijking wordt aanvullend gevraagd om jouw geboortedatum en postcode. De basisgegevens voor de vergelijking zijn nu beschikbaar.

Stap #2 – Hoe wil je de camper verzekeren?

In de volgende stap kun je al kiezen voor een verzekeringsvorm. Het is een voorlopige keuze. Aan de hand van de premies kun je later in het traject alsnog kiezen voor een andere dekking. Je hebt de keuze uit de volgende drie verzekeringsvormen:

  • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  • WA beperkt casco
  • WA casco (all risk)

In dit stadium kan het lastig zijn om hierin een keuze te maken. Het liefst wil je natuurlijk de meest uitgebreide all risk camperverzekering, maar het moet wel goed betaalbaar blijven. Je kunt beter iets meer per maand betalen. Bij een ongeval wil je namelijk niet dat er geen uitkering volgt voor het repareren van jouw eigen schade.

Stap #3 – Meer informatie over de camper

Je kunt alleen een camperverzekering afsluiten als je de camper recreatief gebruikt. Verder is de verzekeraar ook geïnteresseerd in hoeveel kilometer je per jaar met de camper rijdt. Dit zegt namelijk iets over de kans op schade. Ook wordt er gevraagd naar de cataloguswaarde. Dit is de waarde van de camper op het moment dat je hem nieuw kocht. Het is geen ramp als je het niet weet. Deze gegevens zijn in sommige gevallen ook bij de RDW op te halen aan de hand van het kenteken. De huidige waarde kun je waarschijnlijk wel redelijk inschatten. Je kunt de camper ook verzekeren tegen een getaxeerde waarde. Een taxatie door een deskundige is daarvoor noodzakelijk.

Stap #4 – Camperverzekering afsluiten

In dit stadium van de vergelijking krijgt je nu al verschillende verzekeringen in beeld. In één oogopslag zie je ook hoeveel eigen risico de verzekeraar in rekening brengt. Dat is zeker niet onbelangrijk bij het kiezen van de juiste verzekering. Je kunt nu ook de premies van de verschillende verzekeringsvormen vergelijken. Heb je niet gekozen voor de meest uitgebreide verzekering? Selecteer deze verzekeringsvorm en je ziet gelijk wat het jou gaat kosten. Je kunt immers het beste de meest uitgebreide dekking kiezen.

De besparing gebruiken voor een  betere dekking

Ga je de verzekering afsluiten omdat je er veel geld mee bespaart? Als jouw camper nu niet all risk verzekerd is, kun je de besparing ook gebruiken voor het uitgebreider verzekeren. Besef je goed dat aan de WA en de WA beperkt casco wel de nodige risico’s kleven. Bij een ongeval waarbij jij als aansprakelijke wordt aangewezen, krijg je de schade aan je eigen camper niet uitgekeerd. De schade kan zo groot zijn dat je de camper kwijt bent.

Vergelijk de premie van uw camper!