camperverzekering

Camperverzekering afsluiten

Vergelijk de premie van uw camperverzekering!

Op Diks.nl kunt u een camperverzekering afsluiten. Is uw camper al verzekerd, maar bent u benieuwd wat andere verzekeraars u in rekening brengen? U kunt de premie in een paar stappen vrijblijvend en gratis vergelijken. De besparing zal waarschijnlijk zo groot zijn, dat u het geld niet laat liggen. En terecht! Overstappen is zo geregeld.

Met een camper wilt u veilig en goed verzekerd op pad. Maar zoals u misschien al gemerkt heeft, zijn het geen goedkope verzekeringen. Vooral de allrisk camperverzekering is prijzig. Wij leggen u in vier stappen uit wat het zelf afsluiten van een camperverzekering inhoudt. Na het lezen kunt u gelijk aan de slag en meerdere verzekeringen vergelijken.

Stap 1. Wat zijn de eigenschappen van de camper?

Het afsluiten van de verzekering begint met het geven van inzicht in de gegevens van de camper. Dit doen wij aan de hand van het kenteken. Onze geavanceerde vergelijkingstool haalt informatie over de camper op bij de RDW. Nu zijn belangrijke gegevens zoals het gewicht en het bouwjaar al bekend. Op de eerste pagina van de vergelijking wordt aanvullend gevraagd om uw geboortedatum en postcode. De basisgegevens voor de vergelijking zijn nu beschikbaar.

Stap 2. Hoe wilt u de camper verzekeren?

In de volgende stap kunt u al kiezen voor een verzekeringsvorm. Het is een voorlopige keuze. Aan de hand van de premies kunt u later in het traject alsnog kiezen voor een andere dekking. U heeft de keuze uit de volgende drie verzekeringsvormen:

  • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  • WA beperkt casco
  • WA casco (allrisk)

In dit stadium kan het lastig zijn om een keuze te maken. Het liefst wilt u natuurlijk de meest uitgebreide allrisk camperverzekering, zodat u bij een ongeval ook een uitkering krijgt voor het repareren van uw eigen schade. Maar de verzekering moet wel goed betaalbaar blijven.

Stap 3. Meer informatie over de camper

U kunt alleen een camperverzekering afsluiten als u de camper recreatief gebruikt. Verder is de verzekeraar geïnteresseerd in hoeveel kilometer u per jaar met de camper rijdt. Dit zegt namelijk iets over de kans op schade. Ook wordt er gevraagd naar de cataloguswaarde. Dit is de waarde van de camper op het moment dat u hem nieuw kocht. Het is geen ramp als u dit niet weet. Deze gegevens zijn in sommige gevallen ook bij de RDW op te halen aan de hand van het kenteken. De huidige waarde kunt u waarschijnlijk wel redelijk inschatten. U kunt de camper ook verzekeren tegen een getaxeerde waarde. Een taxatie door een deskundige is daarvoor noodzakelijk.

Stap 4. Camperverzekering afsluiten

In dit stadium van de vergelijking krijgt u verschillende verzekeringen in beeld. In één oogopslag ziet u ook hoeveel eigen risico de verzekeraar in rekening brengt. Dat is zeker niet onbelangrijk bij het kiezen van de juiste verzekering. U kunt nu ook de premies van de verschillende verzekeringsvormen vergelijken. Heeft u niet gekozen voor de meest uitgebreide verzekering? Selecteer deze verzekeringsvorm en u ziet gelijk wat het u gaat kosten. U kunt immers het beste de meest uitgebreide dekking kiezen.

De besparing gebruiken voor een betere dekking

Gaat u een verzekering afsluiten omdat u er veel geld mee bespaart? Als uw camper nu niet allrisk verzekerd is, kunt u de besparing ook gebruiken voor een uitgebreidere verzekering. Besef goed dat aan de WA en de WA beperkt casco de nodige risico’s kleven. Bij een ongeval waarbij u als aansprakelijke wordt aangewezen, krijgt u de schade aan uw eigen camper niet uitgekeerd. Deze schade kan zo groot zijn dat u de camper kwijt bent.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 7 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 85.7% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 6 voor een camperverzekering.

Rating

Vergelijk de premie van uw camperverzekering!