Aanvullende dekkingen bij een camperverzekering

Bij het afsluiten van de camperverzekering kun je ook nog kiezen voor  bepaalde aanvullende dekkingen. Het gaat om het verzekeren van rechtshulp bij het verhalen van jouw schade op de tegenpartij. Ook kun je de inzittenden verzekeren voor schade door een ongeval. Vergeet ook de inventaris van de camper niet.

De camperverzekering biedt dekking voor schade aangericht aan anderen en eventueel aan de camper zelf. Je kunt de behoefte hebben of de noodzaak zien om meer te verzekeren dan alleen de camper en de aansprakelijkheid richting anderen. Aanvullend kun je kiezen voor één van de volgende extra dekkingen.

Verhaalsrechtsbijstand

Voor schade aangericht door anderen kun je de verantwoordelijke aansprakelijk stellen. Als je camper all risk verzekerd is, doet de verzekeraar dat voor jou. Bij de WA en de WA beperkt casco doe je dat zelf. Je kunt gebruik maken van de gratis service van 112schade.nl. Met de verhaalsrechtsbijstand heb je ook recht op juridische bijstand. Dat kan handig zijn bij juridische issues met de tegenpartij.

Schade-inzittendenverzekering

Door een ongeval kunnen jouw passagiers ook schade oplopen. Het kan zijn materiële schade of letselschade. De hoogte van de materiële schade is vaak nog wel te overzien. Dat geldt voor de letselschade zeker niet. De zorgverzekeraar van de passagiers neemt de medische kosten voor haar rekening, maar de financiële schade kan veel groter zijn. Bij blijvende invaliditeit kan de schade in de honderdduizenden euro’s lopen. De schade-inzittendenverzekering betaalt maximaal €400.000 uit bij een ongeval. De bestuurder van de camper krijgt ook een uitkering bij schade. Uiteraard kun je de schade aan de camper niet claimen op deze aanvullende verzekering.

De inventaris van de camper verzekeren

De verzekering voor de camper biedt geen dekking voor schade ontstaan aan de inventaris. Dit is namelijk geen onderdeel van de camper, dus voor de motorrijtuigenverzekering uitgesloten. Een volledig ingerichte camper vertegenwoordigt toch een hoge waarde aan inventaris. Je kunt de inventaris meeverzekeren tot maximaal €10.000. Ongeacht de gekozen dekking voor de camper, wordt er bij inbraak een vergoeding gegeven voor de gestolen inventaris. Tenminste, als je het aanvullend verzekerd hebt.

Klanten over een camperverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 13 reviews
tom loman
Erg goed geholpen met informatie die mij geholpen heeft om mijn camper te kunnen verzekeren.
Hans
Zie boven.
Aad
Bij andere aanbieders had ik problemen, vooral met mijn leeftijd. Bij Diks was dat geen enkel punt. Dus hartelijk dank!

Premie berekenen voor een camperverzekering?