Buitenlands kenteken verzekeren

Bereken de premie voor een buitenlands kenteken

Direct dekking. 24/7
Hulp bij schade
Onafhankelijk

Verzekering buitenlands kenteken

Via onze site kunt u direct op basis van het chassisnummer van uw voertuig en het buitenlandse kenteken online een tijdelijke autoverzekering afsluiten en de premie voldoen via iDeal of PayPal, zodat u snel beschikt over de groene kaart en goed verzekerd het voertuig kunt ophalen uit het buitenland. Desgewenst kunt u ook een e-mail ontvangen met daarin de betaalinstructies maar de verzending van de groene kaart zal dan langer op zich laten wachten.

De groene kaart van een importverzekering is 15 dagen geldig en vervalt automatisch.

Let op: het betreft een WA verzekering; schade toegebracht aan derden is gedekt, echter eventuele schade aan het eigen voertuig is hiermee niet verzekerd.

Waarom een tijdelijke verzekering?

Importeert u een voertuig dan zal het lastig zo niet onmogelijk zijn om daar een reguliere verzekering in het buitenland voor af te sluiten omdat u geen buitenlands ingezetene bent. En de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen kunnen geen voertuig verzekeren dat voorzien is van een buitenlands kenteken. Om toch goed verzekerd de weg op te kunnen biedt Diks.nl de importverzekering aan, die uw voertuig dan tijdelijk WA verzekert.

Deze verzekering is af te sluiten op basis van het chassisnummer en het buitenlandse kenteken, is eenmalig te verlengen en de ingangsdatum mag in de toekomst liggen maar niet meer dan 1 maand.

Bewijs verzekering

De groene kaart wordt afgegeven na ontvangst van de premie. De groene kaart wordt per e-mail verzonden maar ook per post (de eerstvolgende werkdag wordt de groene kaart per post verzonden). Zorgt u ervoor dat de papieren versie in huis is alvorens u met het voertuig gaat rijden.

Is dit niet mogelijk, dan raden wij u aan de groene kaart die per e-mail is verzonden te printen op ‘groene kaart papier’ (verkrijgbaar in de boekhandel) of anderszins groen papier. Dit omdat helaas is gebleken dat buitenlandse douane beambten soms de groene kaart niet als zodanig erkennen als deze op wit papier is geprint. Wit of groen papier, het betreft een rechtsgeldig internationaal verzekeringsbewijs en dit kunt u ook als zodanig aangeven aan de grens, echter waarschijnlijk wilt u deze discussie liever voorkomen.

U kunt overigens altijd een andere douanebeambte vragen (die wellicht wel op de hoogte is) en/of de naam van de beambte(n) noteren, zodat u de eventuele extra kosten bij thuiskomst kunt verhalen op de buitenlandse autoriteiten (al dan niet met behulp van uw rechtsbijstandverzekeraar).

15 dagen dekking in Europa

Bij de 15 daagse tijdelijke verzekering heeft u dekking in Europa. Bekijk hier welke landen.

Groene kaart bij een tijdelijke autoverzekering

Diks Verzekeringen geeft bij de 15-daagse tijdelijke autoverzekering een groene kaart af. Na die 15 dagen vervalt automatisch de dekking. Let op! De verzekering biedt geen dekking voor schade aan het eigen voertuig.

Uw tijdelijke autoverzekering afsluiten in 5 minuten

Het is mogelijk om direct online uw tijdelijke autoverzekering af te sluiten. Na ontvangst van de betaling ontvangt u per e-mail het verzekeringsbewijs. Wij accepteren geen contante betalingen.

Online betalen

U kan de premie direct via ideal betalen. Bij een tijdelijke verzekering voor de export kunt u naast ideal ook via Paypal betalen.

Tijdelijke verzekering ook voor andere voertuigen

De tijdelijke verzekering is er niet alleen voor personenauto’s maar ook voor bestelauto’s,  vrachtwagens en campers.

Internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart)

U krijgt van ons bij de 15-daagse dekking het Internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) direct via e-mail, 24 uur per dag 7 dagen per week, en bij een Nederlands postadres de eerst volgende werkdag per post toegezonden. Desgewenst kunt u de groene kaart printen. Het is niet verplicht om het Internationaal verzekeringsbewijs op groen papier te printen, echter doet u dit niet, dan kan dat in het buitenland wel eens op problemen stuiten. Daarom raden wij u aan altijd te wachten totdat het originele Internationaal verzekeringsbewijs in uw bezit is of indien dit niet mogelijk is, de groene kaart te printen op groene kaart papier (verkrijgbaar in de boekhandel) of anderszins groen papier. Tip: regel tijdig uw tijdelijke autoverzekering, zodat u zeker weet dat u de groene kaart in huis heeft voordat u de auto bijvoorbeeld gaat halen in het buitenland. De ingangsdatum kan overigens niet meer dan 1 maand in de toekomst liggen.

Exportkenteken

Helaas kunnen wij u niet helpen met de aanvraag van een exportkenteken.

De tijdelijke verzekering is niet geschikt voor de import van voertuigen uit Duitsland.

Uit ervaring is gebleken dat men in Duitsland geen exportkenteken willen afgeven zonder EVB nummer. Hierdoor raden wij u ten zeerste af deze verzekering af te sluiten voor het importeren van een voertuig uit Duitsland.

Ons verzekeringsbewijs is een geldig verzekeringsbewijs in Europa. Alleen de ervaring leert dat de beambte in Duitsland dit bewijs niet willen accepteren omdat deze niet is voorzien van een EVB nummer. De beambte zal u verplichten ter plekke een verzekering af te sluiten om het exportkenteken te ontvangen.

De groene kaart die door Diks namens de verzekeringsmaatschappij wordt afgegeven is wettelijk gezien een Internationaal Verzekeringsbewijs, en dient dan ook door de buitenlandse autoriteiten als zodanig te worden geaccepteerd, echter wordt dit in Duitsland niet gedaan.

Annuleren tijdelijke autoverzekering

De verzekering kan tot de ingangsdatum van de dekking geannuleerd worden mits dit op een werkdag is en voor 17:00 is doorgegeven. Indien de verzekeringsnemer dekking heeft of heeft genoten is deze groene kaart middels het herroepingsrecht niet meer te annuleren.

Direct dekking

24 uur per dag 7 dagen per week direct dekking mogelijk. Wanneer u via onze website een premie berekend en de verzekering afsluit krijgt u in de meeste gevallen direct een voorlopige dekking.

Klik hier voor de veelgestelde vragen over een tijdelijke autoverzekering.

De meest gestelde vragen over een buitenlands kenteken

Hoe kan ik mijn schade melden?

Als klant van Diks verzekeringen maakt u gratis gebruik van onze schademedewerkers. Zij zorgen ervoor dat uw schade snel wordt afgewikkeld en dat uw verzekeringsmaatschappij het bedrag uitkeert waar u recht op hebt. Het melden van schade kan u in eerste instantie telefonisch op 030-2192098 of online melden, maar u dient altijd nog een schadeformulier in te vullen.

Klik hier om een schade te melden.

Wanneer heb ik dekking bij een tijdelijke autoverzekering?

Wanneer u een tijdelijke autoverzekering aanvraagt gaat de dekking direct in na ontvangst van de premie. Vraagt u een verzekering voor een buitenlands kenteken aan met een ingangsdatum in de toekomst, dan gaat de dekking in om 0:00 van de dag waarop de dekking ingaat.

Uw betaling dient wel door ons te zijn ontvangen alvorens de verzekeringsmaatschappij een verzekeringsbewijs en een groene kaart afgeeft ( Groene kaart alleen bij de 15-daagse variant).

Heeft het voertuig eenmaal een Nederlands kenteken, dan is het mogelijk om via Diks.nl een reguliere autoverzekering af te sluiten.

Is het mogelijk om de tijdelijke verzekering af te sluiten op kenteken?

1 of 7 dagen dekking

Om de 1 of 7 dagen dekking af te sluiten is een (eendags)kenteken en chassisnummer nodig.

15 dagen dekking:

Het is bij de 15-daagse dekking mogelijk om een auto tijdelijk te verzekeren op kenteken of chassisnummer. Indien het kenteken niet bekend is dan kunt u de verzekering alleen op het chassisnummer afsluiten. Let op! Voor justitie is het wel een verplichting om een kenteken op de auto te hebben wanneer u op de openbare weg bent.

Wat is er gedekt op een tijdelijke autoverzekering?

De tijdelijke autoverzekering is een 1,7 of 15-daagse Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering). Dit betekent dat de schade die toegebracht worden aan derden gedekt is.

Schade aan eigen voertuig ook gedekt?

Schade aan het eigen voertuig is niet gedekt en ook niet mee te verzekeren.

Heeft het voertuig eenmaal een Nederlands kenteken, dan is het mogelijk om via Diks.nl een reguliere autoverzekering af te sluiten.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Over Diks

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 47 jaar ervaring willen wij de consument graag op een onafhankelijke manier helpen met het vinden van de beste verzekeringen tegen de laagste premie. In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. Inmiddels werken er meer dan 25 mensen bij Diks Verzekeringen.

Werken bij Diks verzekeringen. Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werken wij

Hoe werkt Diks verzekeringen

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon. Dat houdt in dat we geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan welke maatschappij dan ook. En dat is een groot voordeel voor u. We zijn namelijk altijd op zoek naar het product met de laagste premie en de beste voorwaarden.

Niet goed, geld terug! (14 dg)

Bovendien wordt uw aanvraag voor een aanvraag snel beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. U kan dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Over uw oude verzekering hoeft u ook geen zorgen te maken, het opzeggen daarvan kan u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Diks verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zij wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening ( KIFID).

Ook heeft Diks verzekeringen zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden wordt geboden op het gebied van aankopen via het internet.

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 47 jaar ervaring willen wij de consument graag op een onafhankelijke manier helpen met het vinden van de beste verzekeringen tegen de laagste premie. In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. Inmiddels werken er meer dan 25 mensen bij Diks Verzekeringen.

Werken bij Diks verzekeringen. Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werkt Diks verzekeringen

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon. Dat houdt in dat we geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan welke maatschappij dan ook. En dat is een groot voordeel voor u. We zijn namelijk altijd op zoek naar het product met de laagste premie en de beste voorwaarden.

Niet goed, geld terug! (14 dg)

Bovendien wordt uw aanvraag voor een aanvraag snel beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. U kan dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Over uw oude verzekering hoeft u ook geen zorgen te maken, het opzeggen daarvan kan u bij ons direct online regelen.

Diks verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zij wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening ( KIFID).

Ook heeft Diks verzekeringen zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden wordt geboden op het gebied van aankopen via het internet.

Bereken de premie voor een buitenlands kenteken