Wat is een brommobiel?

De officiële definitie van een brommobiel is:

“een vierwielige met een gesloten carrosserie, een maximum leeggewicht van 350kg, een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van 45km per uur en een maximum vermogen van 4kW of 50cm3”

Voor een brommobiel gelden grotendeels dezelfde regels als voor een auto. Brommobielen mogen op de gewone weg rijden, uitgezonderd de provinciale- en snelwegen. Buiten de bebouwde kom heeft de brommobiel een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur, en binnen de bebouwde kom moet men zich aan de maximumsnelheid houden.

Motorisch

Een brommobiel met een benzinemotor is gebonden aan een maximum cilinderinhoud van 50cc. Ook mag het vermogen niet hoger zijn dan 4 kilowatt. De maximale breedte van een brommobiel is 150 centimeter.

Brommobiel parkeren

Men mag een brommobiel niet parkeren op de stoep, maar gewoon op plaatsen waar men een auto ook mag parkeren.

Bestuurder

De bestuurder van een brommobiel moet ouder dan 16 jaar zijn. Hij moet minimaal een AM-rijbewijs (bromfietscertificaat) hebben.

Brommobielverzekering

De premie voor een brommobielverzekering is online te vergelijken en de verzekering is direct af te sluiten. In de meeste gevallen is er ook direct dekking.

Overig

In een brommobiel is een gordel verplicht. Ook moet er achterop de brommobiel een witte sticker met een rode rand zitten waarin 45 km staat. Een brommobiel moet ook een kenteken hebben (dus geen verzekeringsplaatje) en verzekerd zijn.

 

Klanten over een brommobielverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 59 reviews
Mathie Jamin
HET was snel geregeld alleen jammer dat je geen medewerker aan de telefoon krijgt
James
Ben al jaren zeer tevreden
jan
Goede service !!!

Bereken direct de premie van uw brommobiel!