Welke soorten dekkingen zijn er voor een brommobielverzekering?

Heeft u een brommobiel? Dan moet u hiervoor een brommobielverzekering afsluiten. Een dekking kiezen voor uw brommobielverzekering kan best lastig zijn. Om de juiste premie te vinden is het belangrijk dat u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Zowel op prijs als op inhoud. Ga niet meteen voor de goedkoopste brommobielverzekering, maar kijk vooral welke dekking u wilt kiezen. Bij het afsluiten van een brommobielverzekering kunt u kiezen tussen de volgende dekkingen:

  • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  • WA + Diefstal en Brand
  • WA + Diefstal, Brand en Aanrijding

Wij leggen u hieronder het verschil tussen deze drie dekkingen uit.

WA dekking

Iedereen die een motorvoertuig heeft, moet minimaal een WA-verzekering afsluiten. Dit geldt dus ook voor een brommobiel. Dit is de basisdekking en goedkoopste brommobielverzekering. Met een WA-dekking wordt schade die u bij anderen veroorzaakt vergoedt. Zowel schade aan de brommobiel of andere spullen als letselschade. Schade aan uw eigen brommobiel is niet meeverzekerd.

WA + Diefstal en Brand

U kunt ook kiezen voor een WA-dekking met Diefstal en Brand. Hiermee bent u niet alleen verzekerend voor schade die u een ander toebrengt met uw brommobiel, maar ook voor diefstal- of brandschade. Een WA + Diefstal en Brand dekking kost vaak iets meer, maar dan bent u wel een stuk uitgebreider verzekerd.

WA + Diefstal, Brand en aanrijding

De meest uitgebreide dekking voor uw brommobielverzekering is de WA + Diefstal, Brand en Aanrijding. Naast de WA-dekking en vergoeding van diefstal- en/of brandschade, is nu ook schade aan uw eigen brommobiel (door bijvoorbeeld een aanrijding) gedekt.

Sluit een brommobielverzekering af via Diks Verzekeringen

Wilt u online een brommobielverzekering afsluiten? Dan bent u op Diks.nl aan het goede adres! Met onze handige online tool vergelijkt u in enkele minuten brommobielverzekeringen op prijs, voorwaarden en dekking. U vult eerst een aantal gegevens over de brommobiel in. Daarna vragen wij nog om een aantal persoonlijke gegevens, zoals uw geboortedatum en het aantal schadevrije jaren dat u heeft.

Wij nemen zoveel mogelijk verzekeraars mee in onze vergelijking. Zo heeft u een compleet overzicht van alle aanbieders en prijzen. Weet u nog niet zeker welke dekking u het beste kunt kiezen voor uw brommobielverzekering? Dan kunt u altijd overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten. Neem daarvoor contact met ons op, wij helpen u graag! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 688 37 00. Ziet u na het vergelijken al de juiste brommobielverzekering? Dan kunt deze direct online afsluiten.

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een brommobielverzekering.

Bereken de premie voor uw brommobielverzekering!