Iemand anders rijdt op mijn brommer. Is hij wel verzekerd?

De brommerverzekering vergoedt schades veroorzaakt met de verzekerde brommer. Afhankelijk van de gekozen dekking biedt de verzekeraar ook dekking tegen schade aan de brommer zelf, maar hoe zit het bij het uitlenen? Is dat wel toegestaan en ontstaan er mogelijk problemen door het uitlenen? Ben ik wel verzekerd op een andermans brommer?

De brommerverzekering is gekoppeld aan het voertuig en niet aan diegene die de verzekering heeft afgesloten. U mag dus iemand anders op de brommer laten rijden, maar wel op voorwaarde dat de bestuurder bevoegd is om te rijden. Hij of zij moet dus wel een rijbewijs of een brommercertificaat hebben. De vraag is of het ook verstandig is.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Mogelijk biedt de verzekeraar geen dekking bij jongere bestuurders

Voor jongere bestuurders kan de verzekeraar een hoger eigen risico in rekening brengen, maar de gevolgen kunnen ook nog groter zijn. De verzekeraar kan schades veroorzaakt door bestuurders jonger dan 25 jaar uitsluiten. De gevolgen van schade door een jonge bestuurder zijn in dat geval niet te overzien. De verzekeraar keert niet uit of verhaalt de schade die ze hebben uitgekeerd aan de tegenpartij. Stel, door het ongeval is er blijvend lichamelijk letsel veroorzaakt aan een voetganger. De claims die hieruit voortvloeien zijn onbetaalbaar. Wees dus erg voorzichtig met het uitlenen aan een jonger iemand.

 

Wat als de lener de brommer beschadigt?

Door een ongeval kan uw brommer zwaar beschadigd raken. Als u niet voor schade aan uw eigen voertuig verzekerd bent, ontstaat er een probleem. Wie betaalt de schade aan uw brommer? Heeft de lener het geld om u financieel te compenseren? Is de lener ook bereid om de schade terug te betalen? Het is dus nog maar de vraag of u de schade betaald krijgt door diegene waar u het voertuig aan heeft uitgeleend.

Een fiets kunt u uitlenen, maar doe dat niet met een brommer. In de meeste gevallen biedt de brommerverzekering dekking, maar de risico’s zijn te groot.

Lees ook:

Klanten over een brommerverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 327 reviews
henk
goed
Bert
Goede communicatie
Jacqueline
Altijd goed verzekerd En zeer goede ervaringen mee

Vergelijk online de premie voor een brommerverzekering