Hoe kun je besparen op een brommerverzekering?

Een brommerverzekering kunnen eigenaren van een bromfiets niet zonder. Onbewust wordt er vaak teveel betaald voor de verzekering. De brommerverzekering is verplicht, maar let wel goed op waar u het voertuig verzekert en tegen welke premie.

Zoals bij veel verzekeringen het geval is, letten Nederlanders onvoldoende op de hoogte van de kosten. De brommerverzekering is in vergelijking met veel andere verzekeringen niet duur, maar het zijn wel kosten die maandelijks of jaarlijks terugkomen. Gebruik onze tips om te besparen op de brommerverzekering.

Is de brommerverzekering niet gewoon te duur?

Veel Nederlanders zijn onterecht trouw aan de verzekeraars waar ze verzekerd zijn. U kunt de brommer bij dezelfde verzekeraar verzekeren waar ook de andere verzekeringen lopen, maar krijgt u dan de beste brommerverzekering tegen de laagste premie? Waarschijnlijk niet. U komt tot de beste verzekering tegen de laagste premie door te vergelijken. U gaat niet bij meerdere verzekeraars een vergelijking maken, maar dat hoeft ook niet. Op Diks.nl kunt u binnen een paar minuten meerdere verzekeraars onderling vergelijken.

Staat u op het punt om een brommer te kopen? Wat kost de verzekering?

Bij het kopen van een brommer let u op de aankoopkosten, maar waarom zou u aanvullend geen rekening houden met de kosten om het voertuig te verzekeren? De verschillen in de brommerverzekering kunnen groot zijn of u kiest voor bromfiets X in plaats van bromfiets Y. Zeker als u twijfelt over twee voertuigen is het de moeite waard om u vooraf te verdiepen in de kosten van het verzekeren.

Betaal de premie per jaar

U kunt de premie maandelijks of per kwartaal voldoen, maar financieel ben u het beste uit met een jaarbetaling. U krijgt namelijk gemiddeld een korting tussen 3 en 5 procent van verzekeraars. Banken bieden dergelijke percentages niet op uw spaargeld, dus het in één keer betalen van de premie is zeker de overweging waard als het financieel haalbaar is.

De belangrijkste tip is het vergelijken van de verzekering. Ga er in ieder geval niet vanuit dat u nu een redelijke premie betaalt. Hoe redelijk de huidige premie is, kunt u alleen maar achter komen als u weet wat andere verzekeraars voor de verzekering in rekening brengen.

Bereken de premie voor een brommerverzekering