Op welke brommers mag ik rijden zonder rijbewijs?

Geen rijbewijs, maar wel op een brommer rijden? Helaas, dat kan niet. In Nederland heeft u een rijbewijs nodig voor het besturen van een motorvoertuig. U hoeft niet per se een rijbewijs te hebben om een brommer te kopen, maar wel om er eentje te rijden. Als u toch zonder rijbewijs op een brommer rijdt, riskeert u een fikse boete. Bovendien zijn bij schade alle kosten voor eigen rekening en loopt u kans dat de verzekeraar uw brommerverzekering beëindigt.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Rijbewijs en brommerverzekering zijn verplicht

Zowel een rijbewijs als een brommerverzekering zijn verplicht als u een brommer wilt rijden. In Nederland bent u wettelijk verplicht om minimaal een WA-brommerverzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met uw brommer bij een ander veroorzaakt. Als u op uw brommer rijdt zonder verzekering heeft dit ook financiële gevolgen. De boete voor het rijden zonder brommerverzekering is €420,-.

Ook zonder rijbewijs kunt u een brommerverzekering afsluiten. Niet alle verzekeringsmaatschappijen accepteren iemand zonder rijbewijs, maar wel een aantal. Met onze online vergelijkingstool kunt u snel achterhalen bij welke verzekeringsmaatschappij u alsnog een brommerverzekering kunt afsluiten. Let op: zonder rijbewijs mag u dus NIET op de brommer rijden, ook als u wel een brommerverzekering heeft.

Sluit direct een brommerverzekering af via Diks Verzekeringen!

Zonder rijbewijs zijn er vaak maar een aantal verzekeraars waar u een brommerverzekering kunt afsluiten. Geen enkele verzekeraar biedt dekking als u zonder rijbewijs op een brommer rijdt, maar bij sommige kunt u wel gewoon een brommerverzekering afsluiten. Met onze handige online vergelijkingstool kunt u verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken om een verzekeraar die u wilt verzekeren zonder rijbewijs. U krijgt verschillende premies te zien en kunt zo snel de brommerverzekering vinden die bij uw situatie past.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een brommerverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Dit kan telefonisch via 088 – 6883700 of online via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!