Welke typen ART-sloten zijn er precies?

Wat zijn ART-sloten?

Als een consument een brommerverzekering afsluit dan is één van de voorwaarden dat er een goed, erkend, slot bij de brommer aanwezig is. ART-sloten zijn goedgekeurd, het is een eis voor verzekeraars die gesteld wordt bij het afsluiten van een WA-diefstal of allrisk dekking.

Erkende ART-sloten

Om een voertuig te verzekeren is een erkend ART-slot nodig. Er zijn verschillende ART-sloten. ART is een stichting die is opgericht door een afvaardiging van de ANWB en van een afvaardiging van de RAI-vereniging. ART-sloten zijn sloten met een keurmerk die door verzekeraars geaccepteerd worden bij het afslutien van bijvoorbeeld een brommerverzekering, motorverzekering of bromfietsverzekering.

ART-sloten zijn in verschillende soorten verkrijgbaar: kettingsloten, beugelsloten, schijfremsloten of kabelsloten. Het slot wat u het beste kunt nemen is een persoonlijke keuze. Het is wel belangrijk dat voor een brommerverzekering het ART-slot voldoet aan de desbetreffende geldende beveiligingsklasse. De beveiligingsklasse van ART-sloten worden aangeduid middels sterren. ART-sloten variëren in twee tot vijf sterren.

Hoe kom ik aan een scooterverzekering

Schadevrije jaren brommer moeten in Roy data worden opgenomen

In de uitzending van RADAR van maandag 5 oktober 2020 werd aandacht besteed aan het bijhouden...

Lees meer
Verschil scooter, bromfiets, snorfiets

Scooter, bromfiets, snorfiets: wat is het verschil?

Scooter kenmerken Een scooter is een gemotoriseerde tweewieler met twee kleine, brede wielen. Scooter...

Lees meer

Is een verzekering voor een brommobiel verplicht?

Een brommobiel is een kruising tussen een bromfiets en een auto. Vanuit verzekeringsoogpunt valt...

Lees meer

Bereken online de premie voor uw bromfietsverzekering!