Een bromfiets verkopen: wat te doen?

Het komt geregeld voor dat iemand een bromfiets verkoopt en het kentekenbewijs niet laat overschrijven op naam van de koper. Vaak worden alle papieren gewoon meegegeven aan de koper van de bromfiets. Wat moet u precies doen bij de verkoop van een bromfiets?

Bromfiets overschrijven

Bij het verkopen van een bromfiets moet u ervoor zorgen dat de koper de bromfiets op zijn of haar naam overschrijft. Doet u dit niet, dan blijft u aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een bromfiets, zoals de scooterverzekering en eventuele boetes.

Zorg er dus voor dat u een officieel vrijwaringsbewijs krijgt bij de verkoop. Dit document is namelijk het enige geaccepteerde bewijs dat u niet meer aansprakelijk bent voor de verplichtingen die u als kentekenhouder heeft.

 

Ontvangst vrijwaringsbewijs

Een medewerker zet de bromfiets op de naam van de koper, waarbij deze een tenaamstellingsverslag ontvangt. U als verkoper ontvangt een vrijwaringsbewijs. Vanaf dit moment is de koper aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een bromfiets.

De koper is nu ook verplicht om de bromfiets minimaal voor de wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. U kunt de bromfietsverzekering nu opzeggen of tijdelijk stopzetten (opschorten) en deze weer activeren wanneer u een andere bromfiets hebt gekocht.

Hoe kan ik mijn bromfietsverzekering opzeggen?

Beschikt u over een lopende bromfietsverzekering bij Diks.nl? Op onze website kunt u de bromfietsverzekering eenvoudig opzeggen. Vul de gevraagde gegevens in en vermeld de datum van opzegging. Dit is de datum die vermeld staat op het vrijwaringsbewijs. Bij het versturen van het ingevulde formulier stopt de bromfietsverzekering direct.

Verschil scooter, bromfiets, snorfiets

Scooter, bromfiets, snorfiets: wat is het verschil?

Scooter kenmerken Een scooter is een gemotoriseerde tweewieler met twee kleine, brede wielen. Scooter...

Lees meer

Is het vergelijken van premies voor de brommerverzekering zinvol?

Als u het vergelijkt met veel andere verzekeringen is de brommerverzekering relatief goedkoop. Dat...

Lees meer

Brommerverzekering – Is een opgevoerde brommer verzekerd

Een handige sleutelaar kan een brommer eenvoudig opvoeren. Maar wist u dat een opgevoerde...

Lees meer

Bereken online de premie voor een bromfietsverzekering