Wat moet ik doen om een bromfietsverzekering af te sluiten?

Het rijden op een bromfiets is heerlijk. Zeker wanneer het goed weer wordt, rijden de bromfietsen veelvuldig over de weg. Hoe lekker is het om eenvoudig met de wind in uw haren, en een lekker zonnetje op het gezicht rond te touren? Daarnaast is een bromfiets uiteraard erg handig. Wel is het zo dat het verplicht is (en erg handig) een goede bromfietsverzekering af te sluiten. U bent kwetsbaar op de bromfiets, u kunt zelf flinke schade veroorzaken aangezien brommer niet per se licht zijn en daarnaast is de WA-verzekering verplicht. Het belang van een bromfietsverzekering bespreken we daarom in dit artikel!

Is het afsluiten van een bromfietsverzekering verplicht?

Een bromfietsverzekering (zelfde als scooterverzekering) is als gezegd verplicht. Heeft u een bromfiets gekocht? Heeft u deze op uw naam gezet? Zorg dan dat u in ieder geval direct voor WA-dekking zorgt. Deze dekkingsvorm is verplicht. Het is zelfs zo dat de RDW inzicht heeft in verzekeringsgegevens. Bent u niet op tijd verzekerd? Dan kunt u hier een flinke boete voor krijgen. Daarnaast zijn uiteraard de gevolgen van onverzekerd rijden aanzienlijk bij het veroorzaken van schade…

Hoe maakt u de beste keuze voor een bromfietsverzekering?

Het is altijd goed om verzekeringen met elkaar te vergelijken. Het is op die manier mogelijk om een voordelige premie te kiezen. Maar hierbij verdient het wel opmerking dat goedkoop in dit kader niet altijd het beste is. De ene verzekeraar biedt bijvoorbeeld betere voorwaarden dan de ander. Daarnaast kan er ook een groot verschil zitten in uitkeringsbeleid of service naar de verzekeringnemer. Zeker weten dat u bij een erkende verzekeraar uw bromfietsverzekering goedkoop afsluit?

Sluit uw bromfietsverzekering goedkoop en eenvoudig af bij Diks Verzekeringen

Wilt u een bromfietsverzekering goedkoop afsluiten? Dan bent u bij Diks Verzekeringen aan het juiste adres. Bereken eenvoudig uw premie voor de bromfietsverzekering zodat u weet waar u aan toe bent. Heeft u nog vragen over het afsluiten van de bromfietsverzekering? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bij Diks Verzekeringen zijn we specialist bromfietsverzekering waardoor we u goed kunnen helpen!

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!