Is het verplicht om als 16-jarige een bromfietsverzekering af te sluiten?

In Nederland mag je vanaf je 16e op een bromfiets rijden. Na een aantal lessen, een praktijkexamen en het halen van je rijbewijs is het misschien zover: je hebt je eigen bromfiets! Natuurlijk wil je er het liefst zo snel mogelijk mee de weg op. Helaas zijn er ook een aantal minder spannende zaken waar je aan moet denken, zoals bijvoorbeeld een bromfietsverzekering. Je bent namelijk altijd verplicht om minimaal een WA bromfietsverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je een ander toebrengt met je bromfiets. Op Diks.nl vertellen we je alles wat je als 16-jarige moet weten over het afsluiten van een bromfietsverzekering.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

In 4 stappen een bromfietsverzekering afsluiten

Als 16-jarige een bromfietsverzekering afsluiten werkt eigenlijk hetzelfde als voor een oudere bestuurder. Vaak wordt gedacht dat het lang duurt om een bromfietsverzekering af te sluiten. Dit valt echter heel erg mee. Het vergelijken en afsluiten van een bromfietsverzekering kost op Diks.nl slechts enkele minuten. Hiervoor kunt u de volgende stappen volgen:

Stap 1: Vul een aantal gegevens over jezelf en je bromfiets in
Stap 2: Kies de gewenste dekking (WA, WA + beperkt casco of Allrisk) en aanvullende dekkingen
Stap 3: Vergelijk bromfietsverzekeringen op prijs én inhoud
Stap 4: Sluit je bromfietsverzekering af!

Sluit direct een bromfietsverzekering af via Diks Verzekeringen

Je wilt natuurlijk liever nu dan straks de weg op met je bromfiets. Daarom hebben we het afsluiten van een bromfietsverzekering heel eenvoudig gemaakt op Diks.nl. In 4 stappen heb je straks een bromfietsverzekering afgesloten en kun je eindelijk op pad.

Heb je nog vragen over het afsluiten van een bromfietsverzekering als 16 jarige of wil je advies inwinnen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten zitten maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 voor je klaar. Je kunt ze bellen op 030 – 688 37 00 of een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-07-2021

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op