Welk vaarbewijs heb je nodig?

Heeft u een mooie boot op het oog of heeft u hem misschien al aangeschaft? Dan is het belangrijk om te weten of u over het juiste vaarbewijs beschikt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2. Of u een vaarbewijs nodig heeft, is afhankelijk van het type boot dat u heeft. Welk vaarbewijs u nodig heeft, is weer afhankelijk van waar u vaart. Om u goed voorbereid het water op te laten gaan, hebben we hier voor verschillende boten en situaties op een rijtje gezet welk vaarbewijs u nodig heeft. Vergeet ook niet om eens te kijken naar een bootverzekering. Zo kunt u veilig het water op.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Veelgestelde vragen over het vaarbewijs

Welk vaarbewijs heb je nodig in Frankrijk?

Om te mogen varen op de rivieren, binnenmeren en kanalen in Frankrijk heeft u Vaarbewijs 1 (ICC for inland waters) nodig. Aan de kust heeft u Vaarbewijs 2 (ICC for inland and coastal waters) nodig. Voor een boot korter dan 20 meter met een motor van 6 pk of meer is een vaarbewijs altijd verplicht.

Welk vaarbewijs heb je nodig in Griekenland?

Als u in Griekenland wilt varen moeten twee personen aan boord een ICC for inland and coastal waters (Vaarbewijs 2) hebben. Of de schipper moet een verklaring afgeven dat er een tweede persoon aan boord met voldoende vaarervaring. Ook is een internationale verzekeringsverklaring vereist.

Welk vaarbewijs heb je nodig in Kroatië?

Als u in Kroatië binnen 1 zeemijl (dat is 1852 meter) vanaf het vaste land of vanaf de eilanden blijft, dan is Vaarbewijs 1 (ICC for inland waters) voldoende. Vaart u verder dan 1 zeemijl uit de kust? Dan moet u in het bezit zijn van Vaarbewijs 2 (ICC for inland and coastal waters)

Welk vaarbewijs heb je nodig in Spanje?

In Spanje is een ICC verplicht als uw boot meer dan 9,5 PK heeft. Als u langs de kust wilt varen heeft u het ICC for inland and coastal waters nodig (Vaarbewijs 2).

Welk vaarbewijs heb je nodig op het Gardameer?

Als u in Italië op de meren, zoals het Gardameer, wilt varen heeft u Vaarbewijs 1 nodig. Voor het varen langs de kust is Vaarbewijs 2 verplicht.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 0 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!