bootverzekering

Rubberboot verzekeren

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Direct online dekking
Direct online dekking
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Welke dekking past bij u?

Schade aan anderen
Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
Storm en hagel
Inboedel
Trailer + volgboot
Andere schade van buitenaf
WA + Beperkt casco
Bereken Premie
WA + Volledig casco
Bereken Premie

Welke dekking past bij u?

WA

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf
Bereken Premie

WA + Beperkt casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf
Bereken Premie

WA + Volledig casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf
Bereken Premie

Bent u op zoek naar een manier om uw rubberboot te verzekeren? Op Diks.nl hebben we een bootverzekering voor elke boot! Een boot is een kostbaar bezit. Met een goede bootverzekering zorgt u ervoor dat u verzekerd bent bij schade. U kiest zelf welke dekking u afsluit.

Rubberboot of RIB (Rigid Inflatable Boat)?

Een rubberboot wordt vaak verward met een Rigid Inflatable Boat (RIB). Toch zijn het verschillende vaartuigen. Een rubberboot wordt gemaakt van materiaal dat lucht vasthoudt, waardoor hij op het water ligt. Een RIB ligt juist in het water in plaats van erop. Een RIB wordt vaak gebruikt voor reddingsacties te water. Door de vaste constructie van een RIB kan de boot niet worden opgevouwen, terwijl een rubberboot in de meeste gevallen wel opgevouwen kan worden.

Is een rubberboot verzekeren verplicht?

Nee, een verzekering voor een rubberboot is niet verplicht. In Nederland is een WA-bootverzekering slechts in een aantal situaties verplicht. Dit is als u in bepaalde jachthavens wilt liggen met uw boot, als u wedstrijden vaart met uw boot, bij een botenstalling en bij bepaalde vaarwateren of delen daarvan. Gaat u wel eens varen in het buitenland? Dan kan het zijn dat een bootverzekering wel wettelijk verplicht is. Dit is bijvoorbeeld vaak in landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje. Denk hier dus goed aan als u uw boot meeneemt op vakantie.

Wanneer een rubberboot verzekeren?

Hoewel een bootverzekering dus niet verplicht is, doet u er wel verstandig aan om een rubberboot te verzekeren. Als u met uw boot een ongeval veroorzaakt en daardoor schade aan een ander of eigendommen van een ander toebrengt, kunnen de kosten flink oplopen. Vooral als u ook te maken heeft met letselschade. Daarom kunt u overwegen om minimaal een WA-bootverzekering af te sluiten. Met een WA-bootverzekering bent u verzekerd voor aansprakelijkheid schades die u met uw boot veroorzaakt. Natuurlijk is het ook mogelijk om schade aan uw eigen boot ook mee te verzekeren. U kunt dan kiezen voor een uitgebreidere dekking. Maakt u veel gebruik van uw boot? Dan is een goede bootverzekering aan te raden.

Rubberboot verzekeren: welke dekking?

Bij het verzekeren van uw rubberboot heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (ook wel Allrisk). Naast de WA-bootverzekering kunt u dus ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Met de dekking WA + Beperkt Casco bent u ook verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, zelfontbranding, ontploffing, storm en hagel. Met een allrisk bootverzekering bent u volledig verzekerd. Bent u bijvoorbeeld bij het aanmeren van de boot tegen de kade gebotst? Dan dekt een allrisk verzekering de reparatiekosten aan uw boot.

Rubberboot verzekeren? Sluit een bootverzekering af via Diks Verzekeringen!

Bent u op zoek naar bootverzekering voor uw rubberboot? Op Diks.nl kunt u met onze handige online vergelijker verschillende rubberboot verzekeringen vergelijken. Bovendien krijgt u direct een indicatie van de premie te zien. Heeft u de juiste bootverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Zo kunt u uw rubberboot goed én snel verzekeren.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een bootverzekering of wilt u even overleggen? Onze verzekeringsspecialisten zitten voor uw klaar! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 688 37 00. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Diks

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3176 reviews
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!