boot verzekeren

Boot verzekeren

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Direct online dekking
Direct online dekking
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Welke dekking past bij u?

Schade aan anderen
Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
Storm en hagel
Inboedel
Trailer + volgboot
Andere schade van buitenaf
WA + Beperkt casco
Bereken Premie
WA + Volledig casco
Bereken Premie

Welke dekking past bij u?

WA

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf
Bereken Premie

WA + Beperkt casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf
Bereken Premie

WA + Volledig casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf
Bereken Premie

De populariteit van varen is de laatste jaren enorm toegenomen. Iedereen wil lekker het water op, waardoor het steeds drukker wordt op de Nederlandse wateren. Hierdoor wordt de kans op ongelukken en schade ook steeds groter. Daarom is het verstandig om uw boot te verzekeren voordat u het water op gaat. De reparatiekosten van schade aan een boot kunnen al snel flink oplopen. Door uw boot goed te verzekeren met een bootverzekering kunt u met een gerust hart gaan varen en komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Boot verzekeren begint met vergelijken

Het verzekeren van uw boot start met het vergelijken van verzekeringen. Door bootverzekeringen te vergelijken vindt u de verzekering die het beste bij u en uw boot past. Bij het vergelijken zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo let u niet alleen op de hoogte van de premie, maar ook op de polisvoorwaarden. Zo weet u precies welke voorwaarden de verzekeraar stelt aan dekking. Bij Diks Verzekeringen kunt u 100% onafhankelijk bootverzekeringen vergelijken. Wij zijn namelijk geen verzekeraar, maar wij vergelijken verzekeringen. Bovendien kunt u bij ons vergelijken op prijs Γ©n kwaliteit. Komt u er niet helemaal uit, of heeft u liever dat er iemand met u meekijkt tijdens het vergelijken? Neem dan vooralΒ contactΒ met ons op! Onze verzekeringsspecialisten zitten van maandag tot en met vrijdag voor u klaar. U kunt ons telefonisch bereiken, tussen 08.00 en 18.00 op 030 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van een boot

Kan ik een boot verzekeren in Amsterdam?

Amsterdam is een heerlijke plek om te varen. Terwijl u met uw boot door de grachten vaart, heeft u een prachtig uitzicht op de stad. Houd er wel rekening mee dat het in Amsterdam vaak niet mogelijk is om een allrisk bootverzekering af te sluiten. De meeste verzekeraars vinden het risico op schade aan de boot de groot en bieden daarom geen allrisk dekking aan. Als ze dat wel doen staat er vaak een flink hogere premie tegenover. Het is gelukkig wel mogelijk om een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee bent u in ieder geval verzekerd voor aansprakelijkheidsschade.

Wanneer moet je een boot verzekeren?

Er zijn een aantal situaties waarin u wel verplicht bent om een WA-bootverzekering af te sluiten. Dit is in de volgende situaties:

 • Als u in bepaalde jachthavens wilt liggen met uw boot
 • Als u wedstrijden vaart met uw boot
 • Bij een botenstalling
 • Bij sommige vaarwateren (of delen daarvan)

Lees meer.

Moet ik mijn boot verzekeren in het buitenland?

Als u met uw boot in het buitenland wilt varen, gelden daar weer andere regels. In sommige landen is het namelijk wel verplicht om een boot te verzekeren. Dit is met name in landen rond de Middellandse Zee, zoals ItaliΓ«, Griekenland, KroatiΓ« en Spanje. U kunt in deze landen uw dekking aantonen met een internationaal verzekeringsbewijs. Dit bewijs kunt u opvragen bij uw verzekeraar of tussenpersoon.

Moet ik een huur boot verzekeren?

Aangezien een bootverzekering niet verplicht is, hoeft een verhuurder zijn of haar boot dus niet te verzekeren. De meeste verhuurders zorgen er echter wel voor dat hun boten verzekerd zijn. Dat betekent dat ze bij schade aan de boot de kosten vergoedt krijgen van de verzekeraar. Vaak geldt er wel een eigen risico voor de huurder. Bij sommige verhuurders kunt u het eigen risico ook afkopen, zodat u 100% verzekerd bent. Controleer dit altijd goed in de huurvoorwaarden.

Is een boot verzekeren verplicht?

Nee, in Nederland is het niet wettelijk verplicht om een boot te verzekeren. U bent slechts in enkele situaties verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Hoewel een bootverzekering niet verplicht is, is het vaak wel verstandig. Vooral als u er vaak op uit gaat met uw boot. Of u een wat oudere, tweedehands boot heeft of juist een hele nieuwe: een WA-bootverzekering is altijd een goed idee. Met een WA-verzekering weet u zeker dat u goed verzekerd bent bij aansprakelijkheidsschades. Aangezien varen steeds populairder wordt, wordt het steeds drukker op onze wateren. Hierdoor zit een ongeluk in een klein hoekje. De reparatiekosten aan een boot kunnen flink oplopen. Als er ook sprake is van letselschade lopen de kosten helemaal flink op. Met een bootverzekering kunt u met een gerust hart het water op.

Boot verzekeren tegen diefstal

Bij het verzekeren van uw boot heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco of Allrisk. Als u eenΒ WA-bootverzekering afsluit, betekent dat dat u alleen aansprakelijkheidsschades vergoedt krijgt. Als u met uw boot schade veroorzaakt aan een ander wordt dit vergoedt door de verzekeraar. Schade aan of diefstal van uw eigen boot wordt niet gedekt met een WA-bootverzekering. Als u diefstal van uw boot wilt meeverzekeren kunt u een WA + Casco bootverzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd voor diefstal van de boot en schade door bijvoorbeeld brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Als u gaat voor Volledig Casco bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen boot, ook als de schade uw schuld is.

Wat kost het om een boot te verzekeren?

De kosten voor het verzekeren van een boot zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • Het type boot
 • De motor van de boot
 • De dekking die u kiest
 • Eventuele schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met een bootverzekering uit het verleden
 • Een eventueel lidmaatschap bij een watersportvereniging

We raden u aan om via onze berekenmodule een berekening te maken. Na het invullen van een aantal gegevens krijgt u direct de mogelijke verzekeringen te zien die geschikt zijn voor uw boot. Deze verzekeringen kunt u gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Hoe kan ik mijn boot zo goedkoop mogelijk verzekeren?

Een boot is een kostbaar eigendom en, laten we eerlijk wezen, vaak al duur genoeg. Logisch dus dat u graag een beetje bespaard op uw bootverzekering. Veel mensen gaan op zoen naar de beste manier om hun boot zo goedkoop mogelijk te verzekeren. Wat voor u de goedkoopste bootverzekering is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Heeft u een spiksplinternieuwe motorboot? Dan zal de bootverzekering minder goedkoop uitvallen dan bij bijvoorbeeld een kleine sloep. Om de goedkoopste bootverzekering te vinden, raden wij u aan altijd bootverzekeringen met elkaar teΒ vergelijken. Zo vind u makkelijk de beste en goedkoopste bootverzekering voor uw situatie.

Klanten over Diks

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3176 reviews
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!