Zet schadevrije jaren slim in

9 juni 2017

Heb je meerdere motorrijtuigen of heb je meerdere motorrijtuigen gehad? Wist jij dat je geld kunt besparen door het schuiven met schadevrije jaren? Je hebt bijvoorbeeld 10 jaren opgebouwd in je motorverzekering en 3 schadevrije jaren in je autoverzekering. Je kunt de schadevrije jaren ook wisselen.

Schadevrije jaren heb je op naam, maar zolang ze vastzitten in een verzekering kun je ze niet anders gebruiken. Je kunt de jaren wel uit de verzekering halen, maar dat heeft alleen zin als je er een betere bestemming voor hebt.

Hoe kan het schuiven met schadevrije jaren een korting geven?

Stel je hebt een oude motor waar je af en toe op rijdt. De motor is WA verzekerd en er zijn 10 schadevrije jaren opgebouwd. Je betaalt voor de verzekering maar €15 per maand. Daarnaast heb je een relatief nieuwe gezinsauto waar je de WA casco verzekering voor afgesloten hebt. Hierin zitten maar 3 schadevrije jaren. De premie voor deze verzekering komt op €45 per maand. Je kunt de jaren in de motorverzekering er beter uithalen en weer gebruiken voor de autoverzekering. Dit geeft jou een besparing van €20 per maand. Door deze actie stijgt de premie voor de motorverzekering, maar de stijging blijft beperkt tot een paar euro.

Heb je nog schadevrije jaren beschikbaar?

He je in de afgelopen jaren een verzekering van een motorrijtuig beëindigd? Mogelijk kun je gebruik maken van de schadevrije jaren die in de verzekering opgebouwd waren. Of dit het geval is zie je op de laatst afgegeven polis. Verzekeraars zijn namelijk verplicht om na het beëindigen van de verzekering jou op de hoogte te stellen van het aantal schadevrije jaren. Wacht hier niet te lang mee. Na drie jaren na het beëindigen van de verzekering houden verzekeraars vaak geen rekening meer met de opgebouwde jaren.

Hoe pak ik het aan?

Je kunt het verzoek neerleggen bij de verzekeraar. Het is de vraag of de verzekeraar hieraan wil meewerken. Het is namelijk een ingrijpende administratieve handeling. Je kunt het ook anders aanpakken. Vergelijk de verzekeringen en kies de verzekeraar met het beste voorstel. Vervolgens kun je de bestaande verzekering opzeggen en je bent daarna zelf de baas over de schadevrije jaren. Je kunt op deze manier de jaren in de motorverzekering overzetten naar de auto. Grote kans dat het voordeel nog hoger uitvalt dan vooraf verwacht door het vergelijken.

Profiteren van de tweede autoregeling

Het verzekeren van een tweede gezinsauto kan goedkoop met de tweede autoregeling. Je verzekert de tweede auto bij de verzekeraar waar ook de eerste auto verzekerd is. Bij het bepalen van de korting in de tweede autoverzekering houdt de verzekeraar dan rekening met de in de eerste autoverzekering opgebouwde jaren. Heeft de autoverzekering van je eerste auto geen tweede autoregeling? Een goede reden om over te stappen naar een andere verzekeraar. Het voordeel is namelijk groot.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

ZWARTE-DOOS

Nieuwe auto’s vanaf 2022 voorzien van zwarte doos

Vanaf 2022 moeten alle nieuwe auto’s die op de Europese markt komen, zijn voorzien...

Lees meer
betekenis-waarschuwingslampjes

Wat betekenen de waarschuwingslampjes in uw auto?

Het kan voor veel stress zorgen wanneer er een waarschuwingslampje op het dashboard van...

Lees meer
Keyless-entry

Auto met keyless entry

Uw auto openen, sluiten en starten zonder een autosleutel nodig te hebben. Waar het...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!