Waarop letten bij het verzekeren van een camper?

11 januari 2017

Bij het verzekeren van een camper let je op een goede kwaliteit van de verzekering en natuurlijk op de prijs. Maar er zijn meer specifieke zaken waar je op moet letten bij het verzekeren van een camper.

Een camper is naast een voertuig eigenlijk ook je huis tijdens je vakantie. Het is een auto en een caravan in één. Daarom moet de verzekering ook speciale aandacht hebben. De kampeerauto wordt hoofdzakelijk in het buitenland gebruikt, dus moet je ook rekening houden met de gevaren die dreigen.

Kiezen voor de goedkoopste verzekeringsvorm

Je bent in ieder geval verplicht om je camper minimaal WA te verzekeren. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Bij deze verzekeringsvorm krijg je schade aan de kampeerauto niet vergoed vanuit je eigen verzekering. Als iemand anders aansprakelijk is voor de schade, kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de schade. Je kunt het ook uitbesteden aan 112schade. Voor jou is dit kosteloos. De kosten worden namelijk verhaald op de veroorzaker van de schade.

Kiezen voor de WA casco verzekering

De meest ideale verzekeringsvorm is de WA casco. Bij schade door jouw toedoen krijg je jouw schade uitgekeerd. Ook bij diefstal of schade door storm of hagel is de kampeerauto verzekerd. Dit is de meest complete camperverzekering, maar je raadt het al… ook de duurste. Voor nieuwe of jonge kampeerauto’s is deze verzekering aan te bevelen. Een kampeerauto is veel geld waard en alleen de beste verzekering is goed genoeg. Heb je een oudere camper? De veel goedkopere WA beperkt casco kun je dan overwegen. We delen graag een paar tips waar je op kunt letten bij het kiezen van de beste verzekeringsvorm.

Wat betaal je voor de WA casco verzekering?

Ga eerst voor de best mogelijke camperverzekering. Ook als je nog nooit een ongeluk hebt veroorzaakt kan het jou toch overkomen. Pas als deze verzekering echt te duur is, overweeg je een beperktere dekking.

Biedt de camperverzekering dekking tegen hagelschade?

In de WA beperkt casco is hagelschade vaak ook meeverzekerd. Neem dit mee in de overweging. Bijvoorbeeld bij het Gardameer heb je grote kans op schade door hagel. Kies dus liever voor de WA beperkt casco dan voor de WA verzekering. De schade kan in de duizenden euro’s lopen.

Denk om het meeverzekeren van de accessoires

Bijvoorbeeld een elektrische zonwering die niet af-fabriek op de kampeerauto zat moet als accessoire worden meeverzekerd. Denk hier om.

Heb je schadevrije jaren beschikbaar?

Vooral de premie voor de WA casco verzekering kan hoog uitvallen. Je kunt de premie flink verlagen met schadevrije jaren. Heb je twee auto’s waarvan de goedkoopste alleen maar WA verzekerd is? Overweeg om de opgebouwde schadevrije jaren uit deze verzekering te halen. Door deze opgebouwde schadevrije jaren te gebruiken voor de kampeerauto, kun je veel geld besparen.

Wat is de camper waard?

Bij schade kan er discussie ontstaan over de waarde van de kampeerauto. Deze discussie kun je voorkomen met een taxatie. Laat een deskundige een taxatierapport opstellen waar de waarde uit blijkt. Op deze manier weet je wat de camper waard is en waar vanuit wordt gegaan bij een schade.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 7 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 85.7% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 6 voor een camperverzekering.

Rating

gevolgen-schadeformulier

Mogelijk dramatische gevolgen van invullen schadeformulier

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) gaat in Europees verband aandacht vragen voor alarmerende risico’s...

Lees meer
camera-in-beeld

Camera in beeld

De politie vraagt particulieren die een camera bij hun woning hebben geïnstalleerd zich te...

Lees meer
samenwonen

Samenwonen of samen een woning?

De stap om te gaan samenwonen is snel gemaakt, maar hoe regel je de...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw camper!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact