Waar vind ik de goedkoopste autoverzekering?

6 november 2017

Je kiest natuurlijk voor de goedkoopste autoverzekering, maar hoe pak je het aan? Stap één is kritisch kijken naar jouw huidige verzekering. Zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar? Grote kans dat je veel geld kunt besparen door over te stappen. Welke verzekeraar biedt jou de goedkoopste autoverzekering?

Helaas kunnen wij jou niet vertellen bij welke verzekeraar je moet zijn voor de goedkoopste autoverzekering. Het verschilt namelijk per persoon, situatie en auto. Je kunt op websites van verschillende verzekeraars berekeningen maken, maar dat is behoorlijk arbeidsintensief. Het kan eenvoudiger en sneller, namelijk door gebruik te maken van de vergelijkingstool van Diks.nl. Hoe je kunt vergelijken leggen wij graag uit.

Vind binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekering

Via onze vergelijkingstool vergelijk je eigenlijk diverse verzekeraars door één keer de noodzakelijke gegevens in te voeren. Het voordeel is nog groter, want je krijgt niet alleen de goedkoopste autoverzekering, ook qua voorwaarden vergelijk je.

Wat heb je nodig?

Voor het vinden van de goedkoopste autoverzekering heb je eigenlijk alleen het kenteken van jouw auto nodig. Aan de hand hiervan kunnen alle gegevens van jouw auto namelijk worden ingebracht in de vergelijking. Uiteraard zijn er meer gegevens nodig voor een vergelijking, maar de overige vragen die gesteld worden zijn eenvoudig te beantwoorden. Hierbij kun je denken aan vragen als:

  • Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd?
  • Wanneer heb je jouw rijbewijs gehaald?
  • Hoeveel kilometers per jaar rijd je met de auto?

De antwoorden op deze en de overige vragen hoef je waarschijnlijk niet op te zoeken en kun je zo beantwoorden.

Hoeveel kun je besparen?

De duurste kan wel honderden euro’s per jaar duurder zijn dan de goedkoopste autoverzekering. De besparing is dus enorm, en ook nog eens jaarlijks terugkerend. Eigenlijk moet je jaarlijks vergelijken. Dat doe je niet alleen voor de goedkoopste autoverzekering, maar ook voor de best afgestemde dekking voor jouw auto. Je kunt de besparing ook anders inzetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ruimere dekking voor een vergelijkbare premie. Jouw auto is nu bijvoorbeeld WA beperkt casco verzekerd. Het is goed mogelijk dat je jouw auto WA casco (allrisks) kunt verzekeren voor ongeveer hetzelfde bedrag bij een andere verzekeraar. Op deze manier heb je niet alleen de goedkoopste autoverzekering, maar ook nog de best mogelijke dekking.

Kun je jouw huidige autoverzekering opzeggen?

Zodra verzekeringen één jaar gelopen hebben, zijn ze op te zeggen. Verzekeraars mogen de jaarcontracten verlengen, maar je kunt na het eerste jaar wel dagelijks de verzekering opzeggen. Ze mogen een opzegtermijn van één maand hanteren. Een mailtje naar de huidige verzekeraar is voldoende. Zorg wel voor een vervangende dekking voordat de oude verzekering beëindigd is. Een onverzekerde auto kan problemen veroorzaken.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

gevolgen-schadeformulier

Mogelijk dramatische gevolgen van invullen schadeformulier

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) gaat in Europees verband aandacht vragen voor alarmerende risico’s...

Lees meer
Checklist auto kopen

Checklist voor de aanschaf van een nieuwe auto

Van auto veranderen doet u gemiddeld maar eens in de 5 tot 7 jaar....

Lees meer
strengere-controle-taxi

Strengere controle taxiverzekeringen

Vanaf 1 oktober 2019 worden alle taxi’s 100% door de RDW gecontroleerd op het...

Lees meer

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact