strengere-controle-taxi

Strengere controle taxiverzekeringen

23 september 2019

Annelot Baardemans
Laatst geupdatet: 26-11-2020

Vanaf 1 oktober 2019 worden alle taxi’s 100% door de RDW gecontroleerd op het hebben van een geldige taxiverzekering en APK.

Veel taxi’s niet verzekerd

Eind vorig jaar was in het blogbericht ‘Taxi en koerier onverzekerd op weg‘ te lezen dat veel taxichauffeurs noodgedwongen onverzekerd rondrijden, omdat ze geen dekking kunnen krijgen bij verzekeringsmaatschappijen. Wanneer ze wel dekking kunnen krijgen, is de premie zo hoog dat die voor vervoerders niet is op te brengen.

Daarnaast hebben veel verzekeraars besloten om te stoppen met het verzekeren van taxi’s. Verzekeraars vinden het afdekken van de risico’s van taxibedrijven te riskant. Hierdoor zijn ondernemers met een taxi- of koeriersdienst die een taxiverzekering met WA-dekking of allriskdekking af willen sluiten, aangewezen op De Vereende. De Vereende Verzekeringen is de maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De premies van deze verzekeringen zijn een stuk hoger. De hoge premies zijn voor de meeste taxi- en koeriersbedrijven niet op te brengen.

Controleren op verplichtingen

Tot nu toe werd er alleen gecontroleerd of taxi’s een geldige verzekering hebben en APK-gekeurd zijn op het moment dat ze staande gehouden worden. Hier komt dus verandering in. Iedere taxi wordt minimaal eens per jaar gecontroleerd door de RDW. Dit zal gaan via een geautomatiseerde controle. Het kabinet verwacht dat deze vorm van handhaving een preventieve werking heeft.

Taxi’s die onverzekerd de weg op gaan, krijgen een boete en moeten zelf opdraaien voor de eventueel veroorzaakte schade. De boete voor het rijden in een niet verzekerd voertuig bedraagt tussen de 400 en 600 euro.

De Vereende

Het is mogelijk om op diks.nl een taxiverzekering bij de Vereende aan te vragen. U kunt onze vergelijkingsmodule gebruiken op onze website. Bereken online de premie, doorloop de volledige aanvraag door alle vragen naar waarheid in te vullen en vraag de taxiverzekering aan. Heeft u een vraag over een taxiverzekering? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op telefoonnummer 088- 6883700. Wij helpen u graag! We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur.

Laatste nieuws over taxi's

taxi-geschorst-kenteken

Taxi’s met geschorste kentekens in beslag genomen

Vanwege de coronacrisis valt er voor taxichauffeurs vaak weinig te rijden. Hierdoor kiezen taxibedrijven...

Lees meer
taxi-bpm

Vanaf 2020 geen teruggave BPM voor taxi’s

Vanaf 1 januari 2020 is het voor taxibedrijven niet meer mogelijk om BPM terug...

Lees meer
strengere-controle-taxi

Strengere controle taxiverzekeringen

Vanaf 1 oktober 2019 worden alle taxi’s 100% door de RDW gecontroleerd op het...

Lees meer

Bereken de premie voor een taxiverzekering

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op