Overstappen-Autoverzekering

Stappenplan – overstappen naar een andere autoverzekering

22 december 2016

Overstappen naar een andere autoverzekering is eenvoudig. In drie stappen kunnen wij uitleggen hoe je vandaag nog geld kunt besparen op je autoverzekering.

Het vergelijken van autoverzekeringen klinkt ingewikkeld, maar dat is het juist niet. Met je kenteken, de opgebouwde schadevrije jaren en je postcode kun je al een berekening maken en overstappen. Wij zullen de manier van overstappen in een paar stappen uitleggen.

Stap 1 – Hoe ben je nu verzekerd?

De meeste nieuwe auto’s zijn All Risk verzekerd. Oudere auto’s zijn WA of WA beperkt casco verzekerd. De WA casco verzekering is de duurste, maar ook de meest uitgebreide. Bij een ongeval betaalt jouw verzekeraar de schade aan de tegenpartij en aan je eigen auto. De WA autoverzekering keert alleen schade aan de tegenpartij uit. De WA beperkt casco is een verzekeringsvorm die iets uitgebreider is dan de WA verzekering. In de WA beperkt casco volgt er bijvoorbeeld ook een uitkering bij stormschade, diefstal en aanrijding met loslopende dieren. Om goed te kunnen vergelijken moet je weten welke dekking je nu hebt. Kijk ook gelijk even na wat je per maand betaalt.

Stap 2 – Vergelijk je autoverzekeringen

Ga naar Diks.nl en kies voor het vergelijken van autoverzekeringen. Door het invullen van je kenteken weet de vergelijker al om welke auto het gaat. Informatie zoals nieuwwaarde en het gewicht hoef je niet op te zoeken. Na het invullen van je postcode, huisnummer, geboortedatum en het aantal schadevrije jaren, start je de vergelijking op. In de vervolgschermen krijg je nog een aantal vragen die je zo kunt beantwoorden. Je hoeft niet in de papieren te duiken. Kies de gewenste dekking en je ziet gelijk hoeveel je kunt besparen ten opzichte van je huidige autoverzekering.

Stap 3 – Afsluiten en het overstappen is geregeld

De volgende en de laatste stap is het afsluiten van de autoverzekering. Nu is het een kwestie van je persoonlijke gegevens invullen en de nieuwe verzekering afsluiten. De nieuwe autoverzekering laat je in gaan per de beëindigingsdatum van de oude verzekering. Wij kunnen voor het opzeggen van je huidige autoverzekering zorgen. Met onze opzegservice kunnen wij ervoor zorgen dat de verzekeringen elkaar niet overlappen of voorkomen dat je tijdelijk niet verzekerd bent. Het overstappen gebeurt dus goed.

Binnen drie stappen honderden euro’s besparen

De duurste WA casco verzekering kan honderden euro’s duurder zijn dan de goedkoopste. Dit verschil zie je niet terug in de polisvoorwaarden. De voorwaarden verschillen tussen verzekeraars namelijk nauwelijks. Ook als je WA beperkt casco of WA verzekerd bent laat je veel geld liggen als je niet gaat overstappen. De verschillen tussen autoverzekeringen zijn namelijk zeer groot.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

auto-keyless-entry

Aangescherpte eisen voor auto met keyless entry

Een autoverzekering afsluiten voor uw auto met keyless entry kan vanaf 2020 problemen opleveren....

Lees meer
gevolgen-schadeformulier

Mogelijk dramatische gevolgen van invullen schadeformulier

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) gaat in Europees verband aandacht vragen voor alarmerende risico’s...

Lees meer
Checklist auto kopen

Checklist voor de aanschaf van een nieuwe auto

Van auto veranderen doet u gemiddeld maar eens in de 5 tot 7 jaar....

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact