Scooter verzekeren tegen brand?

11 september 2017

Voor je scooter kun je kiezen tussen verschillende verzekeringsvormen. De uitgebreidere verzekeringsvormen bieden ook dekking tegen brand.

Er zijn vier verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen voor de scooterverzekering. Welke dekking je het beste kunt kiezen is voor een groot deel afhankelijk van de waarde van jouw motorrijtuig. Voor een oudje met nog maar een geringe waarde kies je niet de meest uitgebreide verzekering. De premie moet namelijk wel in verhouding staan tot de dekking. Je gaat geen premie van een paar honderd euro betalen als de scooter nog maar €500 waard is. De onderstaande twee verzekeringsvormen bieden dekking tegen brand:

Welke vorm kiezen voor jouw scooter?

De WA + Diefstal, brand en aanrijding is de verzekering met de meest uitgebreide dekking, maar daar betaal je ook de hoogste premie voor. De meest uitgebreide verzekering kan wel twee tot vier keer duurder zijn dan de WA + Diefstal en brand. Toch is dat nog geen reden om voor de goedkopere te kiezen. De meest uitgebreide scooterverzekering biedt ook dekking tegen schade door aanrijding. Bij een ongeval kan jouw scooter dermate beschadigd raken dat herstel niet meer mogelijk is.

Welke verzekeringsvormen bieden geen dekking tegen brand?

Het premieverschil tussen de WA + Diefstal en de WA + Diefstal en brand is klein. De kans op schade door brand is namelijk maar klein. Het verschil tussen de WA + Diefstal en de WA is juist groot. Met name het risico van diefstal is groot bij een scooter. De dekking tegen diefstal is hierdoor belangrijker dan de dekking tegen brand.

Wanneer kiezen voor de WA scooterverzekering?

Je kiest uitsluitend voor de WA-dekking als de scooter nauwelijks nog waarde heeft. Voor de uitgebreidere dekkingen wordt de premie te hoog als je het afzet tegen wat je voor het extra geld krijgt. Je moet voorkomen dat je een torenhoge premie moet betalen en bij schade maar weinig uitgekeerd krijgt.

Wat wordt er uitgekeerd bij brandschade?

Uit de scooterverzekering krijg je de herstelkosten uitgekeerd. Bij brand zal in de meeste gevallen herstel niet meer mogelijk zijn. In dat geval wordt de dagwaarde van de scooter uitgekeerd. Voor het vaststellen van de dagwaarde gelijk vóór het ongeval kan de verzekeraar een expert inschakelen. De restanten van de scooter worden eventueel nog verkocht. In totaal krijg je maximaal de dagwaarde uitgekeerd.

 

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

8

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 267 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 94.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 8 voor een scooterverzekering.

Rating

gevolgen-schadeformulier

Mogelijk dramatische gevolgen van invullen schadeformulier

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) gaat in Europees verband aandacht vragen voor alarmerende risico’s...

Lees meer
camera-in-beeld

Camera in beeld

De politie vraagt particulieren die een camera bij hun woning hebben geïnstalleerd zich te...

Lees meer
samenwonen

Samenwonen of samen een woning?

De stap om te gaan samenwonen is snel gemaakt, maar hoe regel je de...

Lees meer

Bereken online de premie van uw scooterverzekering!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact