hypotheekrente-historisch-laag

Hypotheekrente blijft duurzaam laag

18 oktober 2019

De president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, waarschuwt dat de historisch lage hypotheekrente die we op dit moment kennen een “quasi-permanent fenomeen” is… Aan korting op de pensioenuitkeringen lijkt niet meer te ontkomen.

Kan uw hypotheekrente lager?

De rente die banken rekenen voor een hypotheek is op dit moment historisch laag. Indien u een hypotheek heeft dan zoeken wij graag voor u uit of er inmiddels banken zijn die bereid zijn u een lagere rente te bieden en zo ja of dit voor u voordelig is, gelet op de kosten die u moet maken voor een dergelijke omzetting.

Oppassen met koop voor verhuur

De lage hypotheekrente leidt er ook toe dat u vrijwel geen rente ontvangt over uw spaargeld. Een aantal relaties van ons kantoor kiest ervoor om een deel van hun spaargeld te gebruiken om een of meer woningen te kopen en deze vervolgens te verhuren. Dat lijkt op het eerste gezicht financieel aantrekkelijk, maar in de praktijk zijn er echt wel de nodige “hobbels”. Zo hebben huurders veel rechten. Is de woning eenmaal verhuurd dan zult u deze woning waarschijnlijk niet snel kunnen verkopen voor het bedrag dat u hiervoor heeft betaald. Daarnaast begint er maatschappelijk steeds meer weerstand te komen tegen wat men noemt “huisjesmelkers”. In steeds meer gemeenten wordt gesproken om een vergunningstelsel in te voeren waarbij gekochte woningen alleen “voor eigen bewoning” mogen worden gebruikt.

Heeft u vragen met betrekking tot hypotheken? Neen gerust contact met ons op, wij helpen u graag! U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag op telefoonnummer 088 688 37 14.

nhg-verhoogd

Nationale Hypotheek Garantie verhoogd

In dit artikel gaan wij in op hoe de Nationale Hypotheek Garantie nu eigenlijk...

Lees meer
familie-hypotheek

De familie-hypotheek: Aantrekkelijk alternatief mits goed geregeld

In de media kunt u steeds vaker artikelen tegenkomen over de “familie-hypotheek”. Terecht, want...

Lees meer
hypotheekrente-historisch-laag

Hypotheekrente blijft duurzaam laag

De president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, waarschuwt dat de historisch lage hypotheekrente...

Lees meer

Bereken online uw maximale hypotheek

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact