Prepaid autoverzekering is vaak te duur

5 juli 2017

De verzekeraar Nationale Nederlanden heeft onlangs de prepaid autoverzekering in de markt gezet. Het idee klinkt interessant maar veruit de meeste autobezitters kunnen er niets mee. De premie voor de autoverzekering betaal je per duizend kilometer, maar vanaf enkele duizenden kilometers per jaar kan de prepaid autoverzekering vaak al niet meer uit.

Alleen al het bezitten van een auto betaal je fors voor. Je betaalt premie voor de verzekering, maar bijvoorbeeld ook belasting, onderhoudskosten en de jaarlijkse afschrijving. Deze kosten kun je beïnvloeden, vooral de uitgaven voor de verzekering. Als je maar weinig rijdt met jouw auto, zijn de kosten nog steeds hoog. Een oplossing lijkt de prepaid verzekering, maar is het echt een besparing of betaal je onder de streep meer per jaar?

Bundelz van Nationale Nederlanden

Voor de prepaid autoverzekering is eenvoud het sleutelwoord. Geen moeilijke berekeningen, maar een vast tarief voor iedereen. Voor de WA autoverzekering betaal je €50 per 1.000 gereden kilometers. Voor de WA casco bedraagt het tarief €70 per 1.000 kilometer. Er gelden wel strikte eisen. Je moet minimaal 30 jaar oud zijn en minimaal 8 schadevrije jaren op naam hebben. De nieuwwaarde van jouw auto mag niet hoger zijn dan €30.000. Het is nog maar een pilot. De verzekeraar onderzoekt dus nog of deze prepaid verzekering echt iets toevoegt.

Hoe weet de verzekeraar hoeveel kilometer ik rijd?

Verzekeraar Bundelz maakt voor het registreren van het aantal gereden kilometers gebruik van een stekker die je in de ODB-poort van de auto steekt. Op deze manier weet de verzekeraar hoeveel kilometers je rijdt. Ook kunnen ze jouw rijgedrag vastleggen en wanneer je waar rijdt. Het is dus nogal privacy gevoelig. De verzekeraar doet verder niets met de data. Daar moet je dan maar op vertrouwen.

Is de prepaid autoverzekering niet veel te duur?

Voor een enkeling kan het uit, maar de meeste automobilisten kunnen beter geld besparen door het vergelijken van verschillende verzekeraars. Rijd jij maar 2.000 tot 5.000 kilometer per jaar? Mogelijk kan de prepaid autoverzekering voor jou uit. Onze theorie onderbouwen we met een voorbeeldberekening.

Voor het voorbeeld gaan we uit van een 40 jarige man. Hij heeft 10 schadevrije jaren op naam. Hij wil zijn Opel Corsa uit 2015 WA casco verzekeren. Per jaar rijdt hij 6.000 kilometers. Hij overweegt een prepaid autoverzekering. Is dat de beste keuze? Of kan hij beter de beste en goedkoopste autoverzekering opsporen door te vergelijken?

Wat kost de prepaid autoverzekering bij Bundelz: €70 x 6 = €420 per jaar. Bij het vergelijken komt hij uit op: €315 per jaar

De automobilist uit ons voorbeeld kan beter vergelijken dan kiezen voor de prepaid verzekering. Voor automobilisten die echt erg weinig rijden, zou het mogelijk uitkunnen. Maar dan moet je wel zeker weten dat je niet teveel gaat rijden met de auto. Anders wordt het alsnog een dure verzekering.

Lees ook:

Zet schadevrije jaren slim in

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

 

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 247 reviews
Pieter van twisk
Word netjes geholpen bij alle vragen
jos
lekker snel geregeld.
demi
2 jaar heb ik een auto verzekering via Diks gehad. reden van opzeggen is omdat ik elders een goedkopere auto verzekering had gevonden. de service die ze geven zowel telefonisch als over de chat zijn super snel en vriendelijk. je wordt gelijk goed geholpen, zelf als je maar kleine vraagjes hebt
taxi-geschorst-kenteken

Taxi’s met geschorste kentekens in beslag genomen

Vanwege de coronacrisis valt er voor taxichauffeurs vaak weinig te rijden. Hierdoor kiezen taxibedrijven...

Lees meer
Autoverzekering voordelig

Overstappen van autoverzekering kan voordelig zijn

Vaak blijven consumenten jarenlang vastgeankerd bij een autoverzekeraar en betalen ze in bepaalde gevallen...

Lees meer
taxi-bpm

Vanaf 2020 geen teruggave BPM voor taxi’s

Vanaf 1 januari 2020 is het voor taxibedrijven niet meer mogelijk om BPM terug...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op