Hoe sluit u een oldtimerverzekering?

10 december 2017

Voor de wegenbelasting zijn er veranderingen doorgevoerd gericht op oldtimers. Voor de oldtimerverzekering gelden deze veranderingen niet. De Belastingdienst en verzekeraars hanteren eigen regels en voorwaarden. Het lastige is dat de regels en voorwaarden ook per verzekeraar afwijken. Hoe komt u er achter of uw auto in aanmerking komt voor een oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering is goedkoper in vergelijking met een verzekering voor een reguliere auto. U heeft er dus baat bij om uw auto aan te laten merken als een oldtimer. Dit weten verzekeraars ook, dus bewaken ze de grenzen tussen de reguliere autoverzekering en de oldtimerverzekering goed. De voorwaarden die verzekeraars stellen, verschillen sterk. Een aantal veel voorkomende eisen om een auto te mogen verzekeren als een oldtimer zijn:

  • Voor dagelijks gebruik heeft u ook nog een auto
  • Met de oldtimer wordt maar een maximaal aantal kilometers per jaar gereden (bijvoorbeeld 5.000 of 7.500 kilometer per jaar)
  • Voor de WA casco oldtimerverzekering moet de auto getaxeerd worden
  • Het merk en type moeten door de verzekeraar erkend worden als een oldtimer
  • De auto is minimaal bijvoorbeeld 20 of 25 jaar oud

Hoe verzekert u een oldtimer?

De meeste verzekeraars bieden voor de oldtimer twee verzekeringsvormen aan, namelijk de WA en de WA casco. De WA dekt schades aan anderen veroorzaakt door de oldtimer. Deze dekking moet wettelijk verplicht afgesloten worden door de eigenaar van het motorrijtuig. De WA casco biedt ook dekking tegen schade aan uw oldtimer. Heeft de auto een hoge waarde? Kiezen voor de WA casco oldtimerverzekering is de meest logische keuze. Voor auto’s met maar een geringe waarde kiest u voor de WA verzekering. Bespaar vooral niet op de kwaliteit van de verzekering, maar vergelijk meerdere verzekeraars voor een goedkope en goede oldtimerverzekering.

Niet alleen auto’s verzekert u op een oldtimerverzekering

Bijvoorbeeld ook een motor of een brommer kunt u verzekeren op een oldtimerverzekering. De brommer moet minimaal 20 jaren oud zijn, en u mag maximaal 7.500 kilometer per jaar met de brommer rijden. Ook voor de motor geldt uiteraard dat het voertuig bestemd is voor recreatief gebruik. U bezit dus ook nog een motorrijtuig voor het dagelijkse gebruik.

Hoe komt u er achter bij welke verzekeraar u moet zijn?

Dit lijkt een ingewikkelde uitzoekklus, maar dat valt mee. Op Diks.nl kunt u binnen een paar minuten diverse oldtimerverzekeringen onderling vergelijken. Het enige wat u moet doen is het invullen van het kenteken en nog een aantal aanvullende gegevens. Voldoet uw auto niet aan de voorwaarden voor een oldtimerverzekering? Geen probleem. In dat geval kunt u ook rekenen op een lage premie.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.3

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 54 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 87% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.3 voor een oldtimerverzekering.

Rating

Schorsen-meerdere-jaren

Schorsen voor meerdere jaren mogelijk

Vanaf 3 januari van dit jaar is het mogelijk om een voertuig voor een...

Lees meer
Oldtimer-populair

De oldtimer is ongekend populair

Het aantal oldtimers in Nederland is het afgelopen jaar toegenomen met 2,1% ten opzichte...

Lees meer
Overgangsregeling Oldtimer

Alles wat u moet weten over oldtimer rijden in de winter

Het is alweer bijna december en dat betekent dat u als oldtimerbezitter wellicht kunt...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact