Auto Belastingvrij?

1 februari 2012

Er zijn op dit moment twee regelingen van toepassing om te bepalen of een auto belastingvrij is.

Regeling wegenbelasting oldtimers

Oldtimers die 30 jaar of ouder zijn hoeven geen wegenbelasting te betalen en zijn dus belastingvrij. Dit gaat echter veranderen. Lees hier meer over de wegenbelasting bij oldtimers.

Wel geldt voor klassiekers die op LPG of diesel rijden, dat het ‘brandstoftoeslagdeel’ voor die brandstof moet worden afgedragen. Provinciale opcenten hoeven weer niet te worden afgedragen.

Bij welk bouwjaar is een oldtimer belastingvrij?

Inmiddels is er een overgangsregeling bepaald. Een oldtimer van bouwjaar 1987 wordt belastingvrij als hij 26 jaar oud is, van ’88 als die 27 jaar oud is, van ’89 als die 28 jaar oud is en van 1990 als die 29 jaar oud is.

Regeling wegenbelasting nieuwe voertuigen

Of een auto wegenbelastingvrij is wordt bepaald naar de CO2 uitstoot van de auto. Zo zijn diesel-auto’s met een uitstoot onder de 95 gram CO2 per kilometer vrijgesteld van wegenbelasting en is het maximum 110 gram per kilometer voor benzineauto’s. Dezelfde waardes voor CO2 uitstoot gelden overigens ook voor BPM. Een auto die vrijgesteld is van BPM is dus ook vrijgesteld van wegenbelasting.

Hoelang zijn deze auto’s wegenbelastingvrij?

Op 1 januari 2014 vervalt de vrijstelling voor wegenbelasting voor nieuwe en bestaande auto’s met uitzondering van de regeling die voor de oldtimers. Vanaf die datum wordt de wegenbelasting gebaseerd op het gewicht van de auto. Uitgezonderd zijn auto’s met een CO2 uitstoot tot 50 gr/km. Deze auto’s zijn vrijgesteld tot 1 januari 2015. Tot januari 2014 verandert er dus niets aan de motorrijtuigenbelasting voor zuinige en schone auto’s.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.3

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 54 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 87% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.3 voor een oldtimerverzekering.

Rating

Schorsen-meerdere-jaren

Schorsen voor meerdere jaren mogelijk

Vanaf 3 januari van dit jaar is het mogelijk om een voertuig voor een...

Lees meer
Oldtimer-populair

De oldtimer is ongekend populair

Het aantal oldtimers in Nederland is het afgelopen jaar toegenomen met 2,1% ten opzichte...

Lees meer
Overgangsregeling Oldtimer

Alles wat u moet weten over oldtimer rijden in de winter

Het is alweer bijna december en dat betekent dat u als oldtimerbezitter wellicht kunt...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact