Hoe kiest u een motorverzekering die bij u past?

21 december 2017

Juul Dijkhuis
Laatst geupdatet: 15-06-2021

U kunt verschillende verzekeraars bellen om de premie voor de motorverzekering op te vragen. Het is een manier om meerdere verzekeraars te vergelijken, maar het is wel erg tijdrovend. Het kan eenvoudiger, sneller en completer. Vergelijk verzekeringen online.

Zodra het kenteken op uw naam komt, ontstaat er een verzekeringsplicht. De kentekenhouder zorgt voor het verzekeren van het voertuig. Hier wordt op gecontroleerd. De controle werkt eenvoudig. Een kenteken dat op naam is geplaatst, moet bij de RDW ook aangemeld worden door een verzekeraar.

Hoe vindt u de beste verzekeraar?

Het eenvoudigst is om de motor te verzekeren bij de verzekeraar waar bijvoorbeeld ook uw huis of auto verzekerd is. Handig is het, maar voor uw portemonnee waarschijnlijk niet de beste keuze. U wilt niet teveel betalen, maar ook zeker niet kiezen voor een verzekering met maar een beperkte dekking. Gebruik onze geavanceerde vergelijker op Diks.nl. Dit is niet alleen de manier om de goedkoopste verzekeraar te vinden, maar ook de verzekering met de best mogelijke dekking. Bij schade wilt u natuurlijk wel terug kunnen vallen op de motorverzekering.

Welke verzekeringsvorm is de beste keuze?

De beste motorverzekering is de All Risk dekking. De verzekeraar keert bijvoorbeeld uw eigen schade ook uit bij een ongeval door uw schuld. Ook bij brand en diefstal van de motor kunt u bij de verzekeraar aankloppen voor een vergoeding. De WA beperkt casco keert ook uit bij brand en diefstal en nog een aantal schadeoorzaken. Vooral de dekking tegen diefstal is een belangrijke, want het diefstalrisico is groot bij motoren. De meest beperkte dekking biedt de WA motorverzekering. Deze verzekeringsvorm keert alleen de met de motor veroorzaakte schade aan anderen uit. Voor het repareren van uw eigen schade heeft u dus niets aan deze dekking.

Biedt de goedkoopste motorverzekering de meest beperkte dekking?

Ten onrechte kan een duurdere motorverzekering als de betere keuze worden ervaren. Helaas werkt het niet op deze manier. De verschillen tussen de diverse verzekeraars zijn groot, maar een hogere prijs is vaak niet te verklaren met een betere dekking. De goedkoopste motorverzekering kan zelfs een betere dekking bieden dan de duurste. Hier hebben wij over nagedacht. Wij vergelijken namelijk niet alleen op de premie, maar zeker ook op de voorwaarden.

Ruil uw huidige motorverzekering in voor een nieuwe

Heeft u al een motorverzekering? Ook dan kunt u overstappen naar een andere verzekeraar. Eén jaar na de ingangsdatum kunt u overstappen naar een andere verzekeraar. Er kan een opzegtermijn gelden van één maand, maar de verzekeraar kan u niet vasthouden voor een langere periode. Ook als u al een verzekering heeft, kunt u dus besparen.

Klanten over een motorverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 37 reviews
Alexandru
Had net een volledige casco-verzekering voor een motorfiets en kon niet gelukkiger zijn met het proces. Het is net zo eenvoudig als verwacht
Henk Brouwer
Gemakkelijke manier om je verzekering op te zeggen.
jw van mil
duidelijk te volgen
motor kopen

Waarop letten bij het kopen van een motor?

Stel, u wilt overgaan tot de aanschaf van een motor. Dan zijn er een...

Lees meer
verzekering wat regelen verhuizen

Een verhuizing: wat te regelen betreffende uw verzekeringen?

Als u gaat verhuizen staat er voor u een drukke periode, waarin veel geregeld...

Lees meer
Motorrijden-in-de-winter

Motorrijden in de winter

Het jaar 2018 is voor motorrijdend Nederland een goed jaar geweest. Het zachte weer...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op