VERHUIZEN

Is uw inboedel verzekerd tijdens een verhuizing?

8 februari 2019

Gaat u binnenkort verhuizen of bent u zich aan het oriënteren op een ander huis? Hoe zit het met de verzekering tijdens een verhuizing?

Tijdens een verhuizing moet u veel spullen van uw oude naar uw nieuwe woning verplaatsen. Het komt vaak voor dat er tijdens een verhuizing spullen beschadigen of kapot gaan. Is alleen een inboedelverzekering voldoende of dient u een extra verhuisverzekering af te sluiten?

Uw verzekering tijdens een verhuizing

Voordat u gaat verhuizen, is het belangrijk om uw verzekeringsmaatschappij te informeren over de verhuizing. Tevens is het een goed moment om uw verzekeringen te herzien. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering maar een beperkte dekking heeft tijdens een verhuizing. Controleer goed waar u wel en niet voor verzekerd bent. Ook wanneer u uw huidige inboedelverzekering mee wilt nemen naar uw nieuwe huis is het verstandig om van tevoren contact te hebben met uw verzekeringsmaatschappij.

Dekking tijdens uw verhuizing

Wordt uw inboedel door een verhuisbedrijf verhuisd? Over het algemeen is het verhuisbedrijf verzekerd voor schade die ontstaat tijdens het verhuizen van uw inboedel. Het is verstandig om een verhuisbedrijf te overwegen als u een grote en dure inboedel heeft. U voorkomt op die manier onverzekerde schade aan dure spullen.

Het verhuisbedrijf is niet verantwoordelijk voor schade die u zelf veroorzaakt bij het laden en lossen. Ook wanneer u zelf de meubels in elkaar zet, is het verhuisbedrijf niet aansprakelijk voor de mogelijke schade die ontstaat.

Een goede verzekering

Mocht u binnenkort gaan verhuizen en bent u via Diks verzekerd? Het is verstandig om voor de verhuizing contact met ons op te nemen.
Ook tijdens een verhuizing is het belangrijk dat u goed verzekerd bent, omdat een ongeluk in een klein hoekje zit.  Zo weet u via welke verzekering u aanspraak kunt maken op een eventuele schadevergoeding en komt u niet voor verrassingen te staan tijdens uw verhuizing.

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!