Hoe verzeker je een quad?

13 juli 2017

Een quad is een gekentekend voertuig waar een verzekeringsplicht voor geldt. Hoe pak je het aan en waar kun je de quadverzekering het beste afsluiten? Wij helpen jou verder.

De term quad is een ruim begrip. Er zijn quads die worden gezien als een bromfiets, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook vallen onder de noemer personenauto of motor. Welk rijbewijs je nodig hebt is dus ook afhankelijk van het aan het kenteken gekoppelde label. Voor het verzekeren maakt het ook een groot verschil welk type het is.

Hoe verzeker jij jouw quad?

De wettelijk verplichte WA-verzekering kom je niet onderuit. Deze verzekering dekt de schade die met of door de quad wordt veroorzaakt. Indien je deze dekking onvoldoende vindt, kun je kiezen voor de WA + diefstal of WA + brand. Naast de aansprakelijkheidsschade betaalt de verzekeraar ook uit bij bepaalde schadeoorzaken. Bij diefstal van de quad of bij aanrijding met loslopende dieren krijg je bijvoorbeeld de schade aan jouw quad uitgekeerd. De meest uitgebreide WA + diefstal,brand en aanrijding keert bijvoorbeeld ook jouw schade uit als door jouw schuld een ongeval ontstaat. Uiteraard kost de meest uitgebreide quadverzekering jou ook het meest.

Wanneer kies je welke dekking?

Eigenlijk is het zeer eenvoudig. Je gaat voor de meest uitgebreide quadverzekering. Valt de premie onredelijk hoog uit ten opzichte van de waarde van het motorrijtuig? Dan kies je voor een beperktere dekking. Dat is het voordeel van het vergelijken. Je krijgt in één keer van meerdere verzekeraars een voorstel. Hierdoor kun je jouw quad mogelijk WA + casco verzekeren tegen een bedrag waarvoor je bij een andere verzekeraar terecht kunt voor de WA + beperkt casco.

Wat moet je weten om de quad te verzekeren?

Bij het verzekeren worden er vragen gesteld over de regelmatige bestuurder en over het motorrijtuig. Met de kentekenkaart bij de hand kun je deze vragen eenvoudig beantwoorden. Het gaat om de volgende opgevraagde gegevens:

  • Kenteken
  • Bouwjaar
  • Gewicht
  • Cilinderinhoud
  • Vermogen in kW

Onder welke noemer valt jouw quad?

Dit vind je terug op de kentekenkaart. Als je deze niet beschikbaar hebt, kun je op de website van de RDW nagaan welk type motorrijtuig de quad is. Met deze informatie kun je op zoek naar de meest geschikte verzekering. Gelukkig hoef je niet zelf aan het shoppen voor een goede verzekering. Je kunt een vergelijking maken op Diks.nl. Je voert de gevraagde gegevens in en de meest geschikte verzekering rolt uit de vergelijking.

Voor een quad die als bromfiets wordt gezien kun je voor het vergelijken uitgaan van een bromfiets / scooter. Op de kentekenkaart kunt je zien hoe het voertuig geregistreerd staat.

gevolgen-schadeformulier

Mogelijk dramatische gevolgen van invullen schadeformulier

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) gaat in Europees verband aandacht vragen voor alarmerende risico’s...

Lees meer
camera-in-beeld

Camera in beeld

De politie vraagt particulieren die een camera bij hun woning hebben geïnstalleerd zich te...

Lees meer
samenwonen

Samenwonen of samen een woning?

De stap om te gaan samenwonen is snel gemaakt, maar hoe regel je de...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact