Hoe verzeker je een auto in het weekend?

25 maart 2017

Zodra een auto op jouw naam staat ben je ook verplicht om de auto te verzekeren. Ook als je de auto nog niet gebruikt. Hoe moet je het oplossen als je de auto in het weekend krijgt? Even bellen met de verzekeraar gaat waarschijnlijk niet lukken. Grote kans dat ze gesloten zijn in het weekend. De oplossing ligt online.

Even met de verzekeraar bellen en daarna de auto ophalen. Zo kun je het doen, maar door te vergelijken kun je jouw nieuwe auto goedkoper verzekeren. Ook passen de openingstijden van de verzekeraar vaak niet bij het moment waarop jij tijd hebt om de auto op te halen. In het weekend zijn ze vaak maar beperkt telefonisch bereikbaar. Online kun je autoverzekeringen vergelijken en ook gelijk afsluiten. De aanvraag wordt doorgestuurd naar een verzekeraar, en je hebt gelijk voorlopige dekking. Ook in het weekend.

Wat houdt voorlopige dekking in?

Voorlopige dekking wil zeggen dat de autoverzekering al dekking biedt, maar de definitieve acceptatie door de verzekeraar volgt nog. De verzekeraar kan de verzekering nog afwijzen. Bij een afwijzing door de verzekeraar krijg je normaal gesproken nog de tijd voor het zoeken naar een andere autoverzekering.

Wat gebeurt er bij schade?

Bij voorlopige dekking biedt de verzekeraar al dekking voor de aangevraagde autoverzekering. Bij schade wordt er dus van een volledige dekking uitgegaan. Ook in het geval de verzekeraar bij nadere beoordeling van de aanvraag toch tot de conclusie komt dat ze de verzekering niet af gaan sluiten. Dit geldt natuurlijk niet als er sprake is van bedrog of verzwijging. Op deze manier kun je in het weekend je auto gewoon verzekeren.

Geen voorlopige dekking. Wat dan?

Het is mogelijk dat u bij het afsluiten van een verzekering geen voorlopige dekking krijgt. In dat geval is er nog geen dekking voor het voertuig en mag u nog niet de weg op met het voertuig. Heeft u het kenteken echter al op naam gezet heeft u wel een probleem. U heeft namelijk dan een verzekeringsplicht. U dient een geldige WA autoverzekering af te sluiten.

Wij hebben hiervoor een oplossing met onze tijdelijke autoverzekering. Hiermee kunt u het voertuig tijdelijke verzekeren totdat u uitsluitsel krijgt op uw aangevraagde verzekering.

Wat als je de gegevens van de auto nog niet hebt?

Bijvoorbeeld bij het importeren van een auto heb je nog niet gelijk een kenteken. Hierbij loop je tegen een probleem aan. Er moet namelijk een kenteken bekend zijn voordat je voorlopige dekking van een verzekeraar kunt krijgen. Wij hebben de oplossing voor dit probleem. Je kunt je auto namelijk tijdelijk verzekeren aan de hand van het chassisnummer. Het afsluiten gebeurt online, dus ook in het weekend kun je het regelen. De verzekering biedt alleen dekking tegen schade door aansprakelijkheid.

Lees ook:

Autoverzekering – wanneer biedt de verzekeraar geen dekking?

Auto verzekeren per uur – Wat zijn de gevaren?

 

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!