Hoe verzekert u een auto in het weekend?

25 maart 2017

Zodra een auto op uw naam staat, bent u verplicht om de auto te verzekeren. Ook als u deze nog niet gebruikt. Hoe lost u dit op als u de auto in het weekend krijgt? Even bellen met de verzekeraar gaat waarschijnlijk niet lukken. Grote kans dat ze gesloten zijn in het weekend. De oplossing ligt online.

Even met de verzekeraar bellen en daarna de auto ophalen. Zo kunt u het doen, maar door te vergelijken kunt u uw nieuwe auto goedkoper verzekeren. Ook sluiten de openingstijden van de verzekeraar vaak niet aan bij het moment waarop u de auto kunt ophalen. In het weekend zijn verzekeraars vaak maar beperkt telefonisch bereikbaar. Online kunt u autoverzekeringen vergelijken en ook gelijk afsluiten. De aanvraag wordt doorgestuurd naar een verzekeraar en u heeft gelijk voorlopige dekking. Ook in het weekend.

Wat houdt voorlopige dekking in?

Voorlopige dekking wil zeggen dat de autoverzekering al dekking biedt, maar de definitieve acceptatie door de verzekeraar nog volgt. De verzekeraar kan de verzekering nog afwijzen. Bij een afwijzing door de verzekeraar krijgt u normaal gesproken nog de tijd om een andere autoverzekering te zoeken.

Wat gebeurt er bij schade?

Bij voorlopige dekking biedt de verzekeraar al dekking voor de aangevraagde autoverzekering. Bij schade wordt er dus van een volledige dekking uitgegaan. Ook als de verzekeraar, bij nadere beoordeling van de aanvraag, toch tot de conclusie komt dat zij de verzekering niet af gaat sluiten. Dit geldt natuurlijk niet als er sprake is van bedrog of verzwijging. Op deze manier kunt u in het weekend uw auto gewoon verzekeren.

Geen voorlopige dekking. Wat dan?

Het is mogelijk dat u bij het afsluiten van een verzekering geen voorlopige dekking krijgt. In dat geval is er nog geen dekking voor het voertuig en mag u er nog niet de weg mee op. Heeft u het kenteken al op naam gezet, dan heeft u een probleem. U heeft dan namelijk een verzekeringsplicht. U dient een geldige WA autoverzekering af te sluiten.

Wij bieden hiervoor een oplossing met onze tijdelijke autoverzekering. Hiermee kunt u het voertuig tijdelijk verzekeren totdat u uitsluitsel krijgt op uw aangevraagde verzekering.

Wat als u de gegevens van de auto nog niet hebt?

Bijvoorbeeld bij het importeren van een auto heeft u nog niet gelijk een kenteken. Hierbij loopt u tegen een probleem aan. Er moet namelijk een kenteken bekend zijn voordat u voorlopige dekking van een verzekeraar kunt krijgen. Wij hebben de oplossing voor dit probleem. U kunt uw auto namelijk tijdelijk verzekeren aan de hand van het chassisnummer. Het afsluiten gebeurt online en kan dus ook in het weekend. De verzekering biedt alleen dekking tegen schade door aansprakelijkheid.

Lees ook:

Autoverzekering. Wanneer biedt de verzekeraar geen dekking?

Auto verzekeren per uur.  Wat zijn de gevaren?

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.7

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 55 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.7 voor een autoverzekering.

Rating

Vergelijk online de premie van uw autoverzekering!