Hoe sluit je een scootmobielverzekering af?

8 februari 2018

De scootmobielverzekering loopt tot de maand mei. Vervolgens start er een nieuw verzekeringsjaar. Hoe sluit je een scootmobielverzekering af? Wij helpen jou bij het aanvragen.

Ook voor het afsluiten van een scootmobielverzekering kun je terecht op Diks.nl. Het online afsluiten is eenvoudig. De te doorlopen stappen zullen wij jou duidelijk uitleggen.

Het berekenen en het afsluiten van de scootmobielverzekering

Ga naar Diks.nl om met het berekenen van de premie te beginnen. Het berekenen begint met een aantal vragen over jezelf, zoals jouw geboortedatum, de postcode en het huisnummer. Ook maak je gelijk al de keuze voor de dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA), of je kiest voor de uitgebreidere WA + Casco. De uitgebreide verzekering biedt bijvoorbeeld ook dekking tegen diefstal en schade aan de scootmobiel door een aanrijding. Je maakt hier nog niet de definitieve keuze. In de volgende stap in het aanvraagtraject kun je jouw keuze nog herzien.

Wat kost de scootmobielverzekering?

Je hebt al voldoende gegevens ingevuld om een premie te berekenen. Nu kun je alsnog kiezen voor een andere verzekeringsvorm. Het verschil in premie is vaak groot tussen de WA en de WA + casco, maar dat is te verklaren. Bij bijvoorbeeld diefstal en een schade door een ongeval krijg je de schade aan de scootmobiel uitgekeerd bij de WA + casco. Het is een afweging of je de hogere premie voor de aanvullende dekking over hebt. Heb je de keuze gemaakt? Click op ‘Ga verder’ om de aanvullende dekkingen eventueel te kiezen.

Heb je een aanvullende verzekering nodig?

Als je kiest voor de WA verzekering, kun je in de volgende stap de scootmobielverzekering nog uitbreiden met een verhaals rechtsbijstand. Deze verzekering kan jou helpen bij het verhalen van de schade aan jouw scootmobiel op de veroorzaker van de schade. Kies je voor de WA + casco? In dat geval wordt jou eerst gevraagd om de waarde van jouw scootmobiel.

De scootmobielverzekering aanvragen

Je staat nu op het punt om de scootmobielverzekering aan te vragen. Voor het aanvragen van de scootmobielverzekering hebben wij uiteraard gegevens over jou nodig. Ook hebben wij nog nadere gegevens nodig over de te verzekeren scootmobiel. Het gaat om het merk en type en het framenummer. En uiteraard willen wij nog weten van welk bankrekeningnummer wij de premie kunnen incasseren.

Tot slot worden er nog een aantal acceptatievragen gesteld. Verzekerden die eerder geweigerd zijn door een verzekeraar door bijvoorbeeld een strafrechtelijk verleden willen verzekeraars op deze manier eruit filteren. Ook wordt er gevraagd naar schades in de afgelopen drie jaren. Loop je op deze vragen vast of heb je nog andere vragen? Je kunt ons  bereiken op telefoonnummer: 030-6883700.

De volgende stap is het afsluiten van de scootmobielverzekering. Ook krijg je nadere informatie over wat je nog thuisgestuurd krijgt.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

8.1

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 42 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 92.9% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 8.1 voor een scootmobielverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw scootmobielverzekering!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact