caravan kopen marktplaats

6 Tips bij het kopen van een caravan via Marktplaats

12 januari 2021

Falco Keiman
Laatst geupdatet: 22-02-2021

Als u een caravan wilt kopen via Marktplaats moet u met een aantal zaken rekening houden. Hier leest u meer over 6 tips bij het kopen van een caravan via Marktplaats.

Tip 1: Zorg dat de keuring al is gedaan

Een caravan moet eerst gekeurd worden voor de caravan de openbare weg op kan. Als u een caravan koopt zorg dan ook dat de keuring al gedaan is. Gelukkig is dit meestal bij tweedehands caravans al gedaan, maar in het geval dat dit nog niet gedaan is kunnen er na het kopen van de caravan allemaal extra kosten bijkomen voor onderdelen die kapot zijn. Informeer dus altijd van te voren bij de verkoper of de caravan al gekeurd is of dit nog moet gebeuren.

Tip 3: Prijs-kwaliteitverhouding

Op Marktplaats worden sommige producten voor te veel geld aangeboden dan de werkelijke waarde van het product, dit is ook het geval bij een caravan. Kijk dus goed naar wat u krijgt voor de prijs waarvoor de caravan wordt aangeboden. Kijk goed naar de Prijs-kwaliteitverhouding, wat krijgt u voor waarvoor u moet betalen. Krijgt u bij de ene caravan een douche en die is goedkoper dan een caravan met geen douche kies dan voor degenen met een douche. Daar krijgt u namelijk meer voor minder geld. Er is namelijk geen standaard prijs voor de caravans maar de verkopers bepalen zelf de prijs.

Tip 4: Zorg voor alle faciliteiten die je nodig hebt

Als u een caravan koopt neem dan niet de allergoedkoopste maar zorg er voor dat er alles in zit wat u wilt hebben. Als u maar plek in een caravan heeft voor 1 persoon en u bent er met 2 personen ga dan ook gewoon voor een caravan die voor 2 personen is gemaakt, ondanks die andere caravan goedkoper is. Zo kunt u optimaal genieten van je caravan.

Tip 5: Geen overbodige faciliteiten

Wat u ook niet moet hebben zijn overbodige faciliteiten in uw caravan. Als u bijvoorbeeld een douche in uw caravan heeft maar er nooit gebruik van maakt neem dan geen caravan met een douche. Dit is namelijk allemaal extra gewicht en hoe meer gewicht hoe meer brandstof uw auto verbruikt die de caravan trekt. Als u eenmaal uw caravan heeft zorg er dan ook voor dat u geen overbodige voorwerpen in uw caravan heeft liggen, ook weer om gewicht te besparen voor minder brandstof gebruik.

Tip 6: Niet kopen zonder te kijken

Met deze tip wordt eigenlijk bedoeld om er goed over na te denken voor u een caravan koopt. Koop geen caravan van de ene op de andere dag maar denk er heel goed over na. Een caravan is namelijk een dure aankoop en u moet er natuurlijk achteraf zeker geen spijt van hebben, of de situatie dat u bepaalde dingen mist in de caravan waar u eigenlijk wel veel gebruik van wilt maken. Er worden op Marktplaats genoeg caravans aangeboden dus desnoods denkt u er een maand over na en vraag u dan af of u er nog interesse in heeft.

Dit waren de 6 tips waar u op moet letten bij het kopen van een caravan op Marktplaats. Lees deze lijst nog een keer goed door op het moment dat u daadwerkelijk deze caravan wilt gaan kopen. Het belangrijkste is dat u weet wat u wilt in en aan de caravan, dat u de tijd neemt om goed over de aankoop van de caravan na te denken en de prijs-kwaliteitverhouding. Wat krijgt u voor wat u betaald. Als u deze tips gaat gebruiken komt het helemaal goed met de aankoop van uw caravan.

caravan kopen marktplaats

6 Tips bij het kopen van een caravan via Marktplaats

Als u een caravan wilt kopen via Marktplaats moet u met een aantal zaken...

Lees meer
verzekerd tegen hagelbui

Een extreme hagelbui: bent u verzekerd?

Helaas komen extreme hagelbuien ook in Nederland voor. Omdat de schade vaak groot is,...

Lees meer
caravan-camper-winterklaar-maken

16 tips voor het winterklaar maken van uw caravan of camper

Nu de zomer zijn einde nadert en de herfst bij tijd en wijlen alweer...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering!

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op