camera-in-beeld

Camera in beeld

2 oktober 2019

De politie vraagt particulieren die een camera bij hun woning hebben geïnstalleerd zich te melden bij een landelijke databank. Zo kan de politie bij calamiteiten snel de mogelijk belangrijke beelden bekijken en misdrijven eerder oplossen.

‘Camera in Beeld’ is een politiesysteem dat alle (particuliere en overheidscamera’s) op een kaart weergeeft. Bij een calamiteit zoals een inbraak, beroving of aanslag kan de politie direct zien waar rondom de plaats delict mogelijk camera’s relevante beelden hebben gemaakt. Is dat het geval dan kan de politie gericht contact zoeken met de eigenaar van de beelden om deze te bekijken.

Eigen bezittingen mogen worden bewaakt

Het is niet toegestaan om een camera aan de woning te hangen die vol de tuin van de buren filmt of uitsluitend de straat voor uw woning. Maar een camera die bijvoorbeeld gericht is op de voorkant van uw woning waarbij het niet te voorkomen is dat er ook een stukje stoep wordt meegenomen, is toegestaan.

Uitsluitend de politie heeft toegang tot databank

Indien u zich meldt dan krijgt uitsluitend de politie toegang tot deze gegevens. De politie kan niet live meekijken met uw camera. Bij een calamiteit kan de politie direct in de databank zien dat uw camera’s mogelijk iets van de calamiteit hebben kunnen waarnemen. De politie zal dan contact met u opnemen om te vragen of zij de bij uw systeem opgeslagen beelden mogen bekijken. Aan deelname aan dit project zijn geen kosten verbonden. Wilt u deelnemen aan de actie Camera in Beeld dan kan dat door digitaal op te geven dat u beschikt over veiligheidscamera’s. U kunt meer informatie alsmede het digitale aanmeldingsformulier vinden via deze link.

nhg-verhoogd

Nationale Hypotheek Garantie verhoogd

In dit artikel gaan wij in op hoe de Nationale Hypotheek Garantie nu eigenlijk...

Lees meer
familie-hypotheek

De familie-hypotheek: Aantrekkelijk alternatief mits goed geregeld

In de media kunt u steeds vaker artikelen tegenkomen over de “familie-hypotheek”. Terecht, want...

Lees meer
hypotheekrente-historisch-laag

Hypotheekrente blijft duurzaam laag

De president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, waarschuwt dat de historisch lage hypotheekrente...

Lees meer

Bereken online uw maximale hypotheek

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact