Nieuwe-auto-verzekeren

Nieuwe auto verzekeren – Waar moet je op letten?

4 januari 2017

Je hebt een nieuwe auto gekocht waar je erg zuinig op bent. Een autoverzekering met een ruime dekking en een nieuwwaarde regeling is dan onmisbaar. Je wilt na een ongeval niet duizenden euro’s bij moeten leggen als je auto zwaar beschadigd raakt. Met de juiste autoverzekering beperk je de financiële risico’s.

Een autoverzekering afsluiten kun je zelf. Je kunt kiezen tussen drie verschillende verzekeringsvormen. Voor een nieuwe auto is er eigenlijk maar één geschikte dekking, namelijk de All Risk. Bij een schade aan jouw auto betaalt jouw verzekeraar de schade. Toch kun je bij een nieuwe auto voor een onaangename verrassing komen te staan.

Waarom de auto WA casco verzekeren?

Een ongeluk kan je overkomen. Ook automobilisten die al tientallen jaren schadevrij rijden kunnen een keer een ongeval veroorzaken. Dat hoeft geen probleem te zijn, als je maar goed verzekerd bent. Een nieuwe of jonge auto kun je het beste WA casco verzekeren. Deze verzekering keert bij autoschade uit, ook als het ongeval door jou is veroorzaakt. Is de tegenpartij schuldig? Jouw verzekeraar keert uit en verhaalt de schade vervolgens op de tegenpartij. Als je auto WA of WA beperkt casco verzekerd is, keert je verzekeraar jouw schade niet uit bij een ongeval.

Verzeker je auto tegen nieuwwaarde

Stel, je raakt  met je nieuwe auto betrokken bij een zwaar ongeval. Jouw nieuwe auto kan niet meer gerepareerd worden en de verzekeraar keert jou de waarde van je auto uit. Voor je gevoel is je auto nieuw, maar je krijgt de dagwaarde uitgekeerd. Met de uitkering kun je een gebruikte auto weer kopen. Wat je eigenlijk wilt is een nieuwe auto. Jouw auto was immers nog zo goed als nieuw. Gelukkig zijn er verzekeraars die tot 3 jaar lang de nieuwwaarde uitkeren in plaats van de dagwaarde. Als je autoverzekeringen vergelijkt op Diks.nl, zie je welke verzekeraars deze regeling aanbieden.

Vergelijken en de beste autoverzekering kiezen

Je kunt de nieuwe auto gewoon weer op de bestaande autopolis verzekeren, maar vaak is dat niet verstandig. Grote kans dat een andere autoverzekering beter aansluit op jouw wensen. Ook wat betreft de hoogte van de te betalen premie kan het uit. Het zou wel erg toevallig zijn als de bestaande autoverzekering ook voor de nieuwe auto de beste keuze is. Voordat je de auto ophaalt moet je er eerst voor zorgen dat je de auto verzekert. Onverzekerd rondrijden kan jou een boete opleveren. Een ongeval veroorzaken zonder dat de auto verzekerd is moet je al helemaal niet aan denken. De financiële gevolgen zijn in sommige gevallen niet te overzien.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 22 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 81.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een bestelautoverzekering.

Rating

Een bedrijfsautoverzekering die bij u past; verzekert u uw auto op het bedrijfsmatig of privé?

Verzekeraars maken een duidelijk onderscheid tussen een bedrijfsautoverzekering en een privé verzekering. Zakelijk worden...

Lees meer

Bestelautoverzekering. Hoe bepaalt u het verzekerd bedrag?

Bij het afsluiten van  een bestelautoverzekering  gaat de verzekeraar uit van de nieuwwaarde van...

Lees meer

Hoe kunt u een bestelautoverzekering opzeggen?

Een bestelautoverzekering sluit u af voor een periode van één jaar. Na het jaar...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!