Hoe kunt u een bestelautoverzekering opzeggen?

19 december 2017

Een bestelautoverzekering sluit u af voor een periode van één jaar. Na het jaar kunt u de bestelautoverzekering dagelijks opzeggen. Hoe zegt u de bestelautoverzekering op?

Een verzekering is een contract die u afsluit met de verzekeraar voor een periode van één jaar. Na dit jaar blijft de verzekering doorlopen, maar de verzekering is vervolgens wel dagelijks opzegbaar. Verzekeraars mogen een wachttijd hanteren van één maand. Hoe u de bestelauto opzegt, leggen wij u graag uit.

Online de bestelautoverzekering opzeggen

Het opzeggen van een verzekering kan online. Via onze website kunt u eenvoudig een verzekering opzeggen.

Zorg wel voor een vervangende verzekering

Een bestelauto op uw naam moet wel verzekerd worden en blijven. Op de datum van het beëindigen van de huidige bestelautoverzekering, moet er wel een vervangende verzekering in gaan. Ook als u de bestelauto tijdelijk niet gebruikt moet het voertuig wel verzekerd blijven. Daar kunt u onderuit, maar een voorwaarde is wel dat het kenteken bij de RDW geschorst is. Pas als het kenteken niet meer op uw naam staat, vervalt de verzekeringsplicht.

Opzeggen met een vrijwaringsbewijs

In het eerste verzekeringsjaar kunt u de bestelautoverzekering wel opzeggen bij verkoop van de bestelauto. De verzekeraar kan een vrijwaringsbewijs opvragen. Dit is een bewijs waaruit blijkt dat het kenteken niet meer op uw naam of op de naam van uw onderneming staat. U wordt als het ware gevrijwaard om het kenteken te verzekeren. De verzekeraar kan een vrijwaringsbewijs opvragen als bewijs voor het vervallen van de verzekeringsplicht.

Bestelautoverzekering opschorten is ook een optie

Naast het beëindigen van de verzekering kunt u er ook voor kiezen om de bestelautoverzekering op te schorten. In dat geval wordt de verzekering tijdelijk stopgezet. Het voordeel hiervan is dat u de verzekering weer kunt activeren zodra u weer een bestelauto op naam krijgt. In de praktijk valt het voordeel hiervan echter tegen. Het is namelijk nog maar de vraag of de huidige verzekering ook de beste keuze is voor de volgende bestelauto. Het blijft namelijk een kwestie van vergelijken. Misschien bent u voor het nieuwe voertuig beter uit bij een andere verzekeraar.

 

Klanten over een bestelautoverzekering

Mogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebasseerd op 21 reviews
Wiren
Heel snel en gemakkelijk verzekerd. Goedbezig ga zo door.
Antje
Snelle redacties gehad top
D
Ideaal alles via mail

Een bedrijfsautoverzekering die bij u past; verzekert u uw auto op het bedrijfsmatig of privé?

Verzekeraars maken een duidelijk onderscheid tussen een bedrijfsautoverzekering en een privé verzekering. Zakelijk worden...

Lees meer

Bestelautoverzekering. Hoe bepaalt u het verzekerd bedrag?

Bij het afsluiten van  een bestelautoverzekering  gaat de verzekeraar uit van de nieuwwaarde van...

Lees meer

Hoe kunt u een bestelautoverzekering opzeggen?

Een bestelautoverzekering sluit u af voor een periode van één jaar. Na het jaar...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering!

Hoe doen wij het?

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op

Contact