Grote verschillen in polisvoorwaarden

8 september 2016

Alle verzekeraars voeren op het oog dezelfde verzekeringen. Toch zijn er verschillen. Daarom is het belangrijk om autoverzekeringen niet alleen op premie te vergelijken. Goede polisvoorwaarden kunnen het verschil maken.

Standaard bieden verzekeraars drie verzekeringsvormen aan. Namelijk de WA verzekering voor oudere auto’s vanaf ongeveer 10 jaar oud. De WA beperkt casco verzekering voor auto’s tussen 4 en 10 jaar oud. En de WA casco verzekering voor nieuwe auto’s tot 4 jaar oud. De dekkingen van de diverse verzekeraars komen grotendeels overeen, maar er kunnen verschillen in de polisvoorwaarden staan.

Welke verzekeraar biedt de beste dekking?

Helaas kun je niet stellen dat de ene verzekeraar beter is dan de andere. De kwaliteit van de polisvoorwaarden is namelijk een persoonlijke interpretatie. De ene verzekeraar biedt bijvoorbeeld een vervangende auto aan na een ongeval. Een andere verzekeraar heeft weer een interessante nieuwwaarderegeling. Bezitters van een nieuwe auto zouden liever kiezen voor de autoverzekering met de nieuwwaarderegeling. In deze verzekering wordt bij een zware schade de nieuwwaarde van een auto uitgekeerd als het in de eerste drie jaren gebeurt. Een eigenaar van een oudere auto zou liever de autoverzekering kiezen met een vervangende auto bij schade.

De hoogte van het eigen risico is van groot belang

Bij schade maakt het een groot verschil of er wel of geen eigen risico van toepassing is. Er kan een eigen risico gelden van €250, terwijl een andere autoverzekering geen eigen risico hanteert. Je kunt beter een iets hogere premie betalen dan een hoog eigen risico bij een schade. Bij het vergelijken op onze website maken wij ook inzichtelijk hoe hoog het eigen risico in de autoverzekering is. Neem dit zeker mee in de overweging.

Download eventueel de polisvoorwaarden

Heb je specifieke eisen aan de voorwaarden van de autoverzekering? Download dan de voorwaarden. Dit kun je doen door te klikken op de groene “i” die achter de premies staat in onze vergelijkingen. Vind jij het bijvoorbeeld belangrijk hoe de dekking is voor je dure muziekinstallatie in de auto? Dit kun je nalezen in de polisvoorwaarden.

Kies niet voor een te beperkte dekking

Zoals wij eerder in deze blog al aangaven kun je kiezen voor drie verschillende verzekeringsvormen. Als maatstaf hebben wij aangegeven wanneer je kiest voor welke dekkingsvormen. De meeste auto’s van 4 jaar en ouder worden niet meer WA casco verzekerd, maar toch kan het wel verstandig zijn. De voorwaarden van een All-risk autoverzekering zijn namelijk veel beter dan de voorwaarden van een WA beperkt casco autoverzekering. Door de diverse verzekeraars te vergelijken kun je jouw auto vaak goedkoop verzekeren met uitgebreide polisvoorwaarden.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

ZWARTE-DOOS

Nieuwe auto’s vanaf 2022 voorzien van zwarte doos

Vanaf 2022 moeten alle nieuwe auto’s die op de Europese markt komen, zijn voorzien...

Lees meer
betekenis-waarschuwingslampjes

Wat betekenen de waarschuwingslampjes in uw auto?

Het kan voor veel stress zorgen wanneer er een waarschuwingslampje op het dashboard van...

Lees meer
Keyless-entry

Auto met keyless entry

Uw auto openen, sluiten en starten zonder een autosleutel nodig te hebben. Waar het...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!