Hoe verzekert u uw auto tegen diefstal?

8 februari 2018

Vooral de Duitse auto’s zijn populair onder het dievengilde. In 2017 zijn er 2.321 Volkswagens gestolen. Ook voor de Audi en de BMW was veel interesse. Daarvan zijn namelijk respectievelijk 678 en 709 auto’s gestolen. Ook als u een ander merk auto heeft moet u uw auto goed verzekeren tegen diefstal.

De kans dat uw auto wordt gestolen is ongeveer 1 op 1.100. De kans is dus statistisch gezien klein, maar als het u overkomt, bent u blij dat u er tegen verzekerd bent. Denk niet dat vooral nieuwe auto’s worden gestolen. Het dievengilde gaat namelijk vooral voor auto’s van 4 tot 7 jaar oud. Het gaat ook niet alleen maar om de dure varianten van de automerken. Bij Volkswagen werden vooral de Polo en de Golf veel gestolen. Wat verder opvalt is dat er naar verhouding veel Land Rovers worden gestolen. Bij deze auto’s heeft u een kans op diefstal van 1 op 250. Ten opzichte van 2016 zijn er in 2017 wel minder auto’s gestolen.

Hoe kunt u een auto verzekeren tegen diefstal?

Bij diefstal van uw auto heeft u de kans dat het voertuig terug wordt gevonden. In 2017 is 40% van de gestolen auto’s teruggevonden. Dan is het nog de vraag of u de auto onbeschadigd terug krijgt. Daarnaast kan uw auto ook nog beschadigd raken bij een poging tot diefstal. Met de juiste autoverzekering is het leed te overzien. Diefstal en het beschadigd raken door diefstal zijn zowel verzekerd op de WA casco als op de WA beperkt casco.

Ruil de WA autoverzekering in voor de WA beperkt casco

Heeft u uw auto alleen verzekerd tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA)? Met de WA autoverzekering heeft u voor uw auto geen dekking tegen diefstal. Doordat de premieverschillen tussen verzekeraars groot zijn, is er een goede kans dat u kunt overstappen naar een goedkopere en uitgebreidere autoverzekering. Daar kunt u maar op één manier achterkomen, namelijk door te vergelijken. Op Diks.nl kunt u een vergelijking maken.

Wat krijgt u uitgekeerd bij diefstal van uw auto?

Na diefstal is er een redelijke kans op het terugvinden van de auto. Daarom keren verzekeraars niet gelijk uit. Meestal wordt er een wachttijd gehanteerd van 30 dagen na de diefstal. Is uw auto daarna nog niet teruggevonden? Dan gaat het waarschijnlijk ook niet meer gebeuren en keert de verzekeraar uit. Normaal gesproken krijgt u de dagwaarde van de auto uitgekeerd.

Er zijn autoverzekeringen met een hogere uitkering, namelijk polissen met de nieuwwaarderegeling. Bij diefstal wordt er in dat geval uitgegaan van de nieuwwaarde. Eventueel verminderd met een bepaalde afschrijving krijgt u de nieuwwaarde van de auto uitgekeerd. Voor tweedehands auto’s is er ook een gunstige regeling mogelijk, namelijk de aanschafwaarderegeling. In dat geval wordt er voor de uitkering uitgegaan van het aankoopbedrag. De regelingen kunnen verschillen per verzekeraar. In de polisvoorwaarden worden de regelingen door de verzekeraar uitgewerkt.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact