WA autoverzekering – Bieden alle verzekeraars een gelijke dekking?

22 september 2016

De autoverzekering kun je vergelijken op premie, maar de polisvoorwaarden moeten niet vergeten worden. Verzekeraars hanteren vrijwel allemaal dezelfde verzekeringsvormen, maar dat wil niet zeggen dat de dekkingen gelijk zijn. De polisvoorwaarden van verzekeraars uitpluizen is te bewerkelijk, maar op een aantal belangrijke punten vergelijken is zeker aan te bevelen.

Volgens financieel onderzoeksbureau MoneyView loont het om bij het kiezen van een autoverzekering verder te kijken dan alleen de premie van de autoverzekering. Het maakt hierbij wel verschil welke verzekeringsvorm je kiest. De verschillen in de WA casco verzekering zullen groter zijn dan in de WA autoverzekering. Vaak wordt gedacht dat er geen verschillen zitten tussen de WA verzekeringen. Het is immers een verplichte verzekering. Waar de verschillen in kunnen zitten, lichten wij hieronder toe.

WA autoverzekering – Waar ben je voor verzekerd?

De WA autoverzekering vergoedt de schade die door het verzekerde voertuig aan anderen is aangericht. De eigenaar van de auto is verplicht om deze verzekering af te sluiten. Dit is wettelijk geregeld om de belangen van benadeelden te beschermen. De WA autoverzekering biedt dekking tot €1,2 miljoen voor materiële schade en €5,6 miljoen voor letselschade. Ook deze bedragen zijn wettelijk vastgelegd. Hogere verzekerde bedragen mogen, lagere niet.

Iets uitgebreidere WA verzekering

De WA autoverzekering is vrijwel identiek bij alle verzekeraars. Toch kunnen er kleine verschillen zitten in de voorwaarden. De verzekeraar kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de maximale uitkering te verhogen naar €2 miljoen in plaats van €1,2 miljoen. In uitzonderingsgevallen kan dit bij een schade een groot verschil maken. De kans op een claim boven €1,2 miljoen is dermate klein, dat er nauwelijks wordt gelet op de hoogte van het verzekerd bedrag. Andere verschillen tussen WA autoverzekeringen zijn bijvoorbeeld:

  • Service en dienstverlening van de verzekeraar zelf
  • Hoe uitgebreid is de hulpverlening bij schade?
  • Polis dagelijks opzegbaar of een opzegtermijn van één maand

De polisvoorwaarden maken het verschil niet

Er zitten dus verschillen in polisvoorwaarden en het serviceniveau van de verzekeraars, maar daar wordt het grootste onderscheid niet gemaakt. Opvallend zijn wel de grote premieverschillen in autoverzekeringen. Waarom vragen sommige verzekeraars de hoofdprijs, terwijl andere verzekeraars je auto kunnen verzekeren voor de helft? Wij zien grote verschillen in de vergelijkingen. Door te vergelijken kun je voorkomen dat je teveel betaalt voor je autoverzekering. De besparing kun je in de portemonnee houden, of je kiest tegen dezelfde premie voor een ruimere dekking.

Zit jij al jaren met je autoverzekering bij dezelfde verzekeraar? Grote kans dat je flink op de premie kunt besparen. Wij nodigen jou uit om jouw premie te vergelijken via onze website.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

auto-keyless-entry

Aangescherpte eisen voor auto met keyless entry

Een autoverzekering afsluiten voor uw auto met keyless entry kan vanaf 2020 problemen opleveren....

Lees meer
gevolgen-schadeformulier

Mogelijk dramatische gevolgen van invullen schadeformulier

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) gaat in Europees verband aandacht vragen voor alarmerende risico’s...

Lees meer
Checklist auto kopen

Checklist voor de aanschaf van een nieuwe auto

Van auto veranderen doet u gemiddeld maar eens in de 5 tot 7 jaar....

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact