autoverzekering wanbetaling

De autoverzekering wordt flink duurder

4 november 2016

Marc Diks
Door: Marc Diks
Laatst geupdatet: 03-01-2021

De premie voor de autoverzekering is in één jaar tijd sterk gestegen. Vooral jongeren voelen de pijn. Zij hebben een premieverhoging van gemiddeld €224 voor de kiezen gekregen. Je kunt eigenlijk wel stellen dat je al een premieverhoging van de autoverzekering hebt gehad, of je gaat het nog krijgen. Er zijn echter mogelijkheden. Een premieverhoging is een goed moment om de autoverzekering te vergelijken.

De schade last neem toe en er is veel concurrentie bij verzekeraars, daardoor zal de premie moeten stijgen. De reden hiervoor is meerledig. Eind vorig jaar heeft De Nederlandsche Bank autoverzekeraars opgeroepen om met name de premie voor de WA autoverzekering te verhogen. Verzekeraars waren namelijk verwikkeld in een heftige concurrentiestrijd over de prijs van de autoverzekering. Verzekeraars moesten hierin mee om te voorkomen dat verzekerden overstapten naar de concurrentie. Ook speelt mee dat het herstellen van schades steeds duurder wordt door ingebouwde technieken. Bij het vervangen van een beschadigde spiegel, moet ook de techniek in de spiegel vervangen worden. Dit maakt schades duurder om te herstellen.

Hoeveel duurder is de autoverzekering geworden?

De grote verliezers zijn de jonge bestuurders. Tot eind 2015 betaalden ze al fors meer premie in vergelijking met automobilisten vanaf 24 jaar. Het verschil is nu nog groter geworden. Deze groep verzekerden heeft een gemiddelde stijging van de autopremie van €224 voorgeschoteld gekregen. Dat is een stijging van bijna 20% ten opzichte van eind 2015. Gemiddeld is de premie over alle autoverzekeringen gerekend met €144 per jaar gestegen. Vooral de WA verzekering is duurder geworden.

Wat kun je doen tegen deze premieverhogingen?

Als jouw verzekeraar de premie gaat verhogen, word je hiervan op de hoogte gesteld. Je kunt bezwaar aantekenen, maar dat zal geen effect hebben op het beleid van de verzekeraar. Uiteraard hoef je de verhoging niet te accepteren. Je kunt de autoverzekering opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar. Dit klinkt als veel gedoe, maar dat is juist niet zo. Het is een kwestie van een andere autoverzekering kiezen en de oude verzekering opzeggen.

Heeft overstappen zin?

Heeft het zin om over te stappen als alle verzekeraars de premies verhogen? Zeker heeft het zin. De premies die verzekeraars in rekening brengen verschillen onderling namelijk sterk. De duurste verzekeraar kan wel drie keer zoveel premie vragen als de goedkoopste verzekeraar. De verschillen in premie worden vaak niet veroorzaakt door verschillen in de dekking. Sterker nog, de goedkope verzekeraar kan zelfs betere voorwaarden hanteren in vergelijking met duurdere verzekeraars.

Ga dus niet zomaar akkoord met een premieverhoging, maar vergelijk jouw autoverzekering premie met tientallen andere verzekeraars. Grote kans dat je aanzienlijk goedkoper uit komt.

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebasseerd op 267 reviews
Gok
Snel, makkelijk en klantvriendelijk
Ben
ik ben goed geholpen.
Robbert
Prima en deskundig geholpen
uitstekende lading

Uitstekende lading: wat zijn de regels?

Als u een groot object vervoert, dat groter is dan uw auto, aanhangwagen of...

Lees meer
taxi-geschorst-kenteken

Taxi’s met geschorste kentekens in beslag genomen

Vanwege de coronacrisis valt er voor taxichauffeurs vaak weinig te rijden. Hierdoor kiezen taxibedrijven...

Lees meer
Autoverzekering voordelig

Overstappen van autoverzekering kan voordelig zijn

Vaak blijven consumenten jarenlang vastgeankerd bij een autoverzekeraar en betalen ze in bepaalde gevallen...

Lees meer

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op