Autoverzekering – welke misverstanden bestaan erover?

12 mei 2017

Mede door misverstanden over de autoverzekering durven veel autobezitters niet over te stappen. Zonde, want ze laten veel geld liggen. Graag gaan wij een aantal misverstanden ophelderen. Wij hopen dat wij hiermee obstakels voor het overstappen weghalen.

De WA casco autoverzekering is de beste keuze?

De All Risk is de autoverzekering met de ruimste dekking. Schade door een verkeersongeval waarvoor jij aansprakelijk bent, keert jouw verzekeraar uit. Niet alleen de schade aan de tegenpartij, maar ook je eigen schade wordt uitgekeerd. Als je auto nog maar een beperkte dagwaarde heeft, kan de WA casco autoverzekering niet meer uit. Voor de premie wordt er namelijk uitgegaan van de nieuwwaarde. Bij een schade wordt er juist weer gerekend met de dagwaarde.

Andere verzekeraars nemen jouw schadevrije jaren over

Hier bestaan vaak misverstanden over. Heb je een hoge korting bij jouw huidige verzekering? Dit komt door opgebouwde schadevrije jaren. Bij het overstappen naar een andere autoverzekering, neem je ook de opgebouwde schadevrije jaren mee. Dus de schadevrije jaren gaan niet verloren.

Word ik geaccepteerd door een andere verzekeraar?

Een autoverzekering vergelijk je online en sluit je ook online af. Binnen een paar minuten na het aanvragen van de verzekering krijg je via de mail een bevestiging in je mailbox. Mogelijk is dit eerst een voorlopige dekking. Binnen een paar dagen volgt de definitieve polis van de nieuwe verzekeraar. Eventueel kun je de huidige verzekeraar verzoeken om de autoverzekering per de eerste van de volgende maand op te zeggen. De nieuwe autoverzekering laat je op deze datum in gaan. Op deze manier heb je de tijd om de opzegging bij de huidige verzekeraar te regelen.

Misverstanden over het opzeggen van de autoverzekering

Opzeggen doe je door het sturen van een brief naar de huidige verzekeraar. Officieel moet het via een aangetekende brief, maar tegenwoordig kan het eenvoudiger. Je kunt namelijk ook gewoon een ondertekende opzegbrief scannen en digitaal naar de verzekeraar sturen. Om er zeker van te zijn dat de opzegging goed komt, kun je een paar dagen later met de verzekeraar bellen om te vragen of de opzegging door is gekomen.

Schadevrij rijden is niet hetzelfde als schadevrije jaren

Dit is één van de hardnekkigste misverstanden. Iemand die al 30 jaren het rijbewijs heeft en nog nooit een schade heeft veroorzaakt, heeft niet per definitie 30 schadevrije jaren. Je bouwt schadevrije jaren op door een autoverzekering op naam te hebben. Bij het niet claimen van schades, bouw je schadevrije jaren op. Eén schade kan er gelijk voor zorgen dat je weer vijf jaren verliest.

Laat deze misverstanden jou niet weerhouden om over te stappen. Het is zonde dat je geld laat liggen door deze misverstanden.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 199 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 88% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een autoverzekering.

Rating

Keyless-entry

Auto met keyless entry

Uw auto openen, sluiten en starten zonder een autosleutel nodig te hebben. Waar het...

Lees meer
schade-expert

Wat doet een schade expert?

Als u schade aan uw auto heeft, wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk...

Lees meer
rijden-met-winterweer

Rijden met gladheid en sneeuw

De winter in Nederland is gearriveerd. Naast de kou en de vorst is er...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!