Autoverzekering – welke misverstanden bestaan erover?

12 mei 2017

Mede door misverstanden over de autoverzekering durven veel autobezitters niet over te stappen. Zonde, want ze laten veel geld liggen. Graag gaan wij een aantal misverstanden ophelderen. Wij hopen dat wij hiermee obstakels voor het overstappen weghalen.

De WA casco autoverzekering is de beste keuze?

De All Risk is de autoverzekering met de ruimste dekking. Schade door een verkeersongeval waarvoor jij aansprakelijk bent, keert jouw verzekeraar uit. Niet alleen de schade aan de tegenpartij, maar ook je eigen schade wordt uitgekeerd. Als je auto nog maar een beperkte dagwaarde heeft, kan de WA casco autoverzekering niet meer uit. Voor de premie wordt er namelijk uitgegaan van de nieuwwaarde. Bij een schade wordt er juist weer gerekend met de dagwaarde.

Andere verzekeraars nemen jouw schadevrije jaren over

Hier bestaan vaak misverstanden over. Heb je een hoge korting bij jouw huidige verzekering? Dit komt door opgebouwde schadevrije jaren. Bij het overstappen naar een andere autoverzekering, neem je ook de opgebouwde schadevrije jaren mee. Dus de schadevrije jaren gaan niet verloren.

Word ik geaccepteerd door een andere verzekeraar?

Een autoverzekering vergelijk je online en sluit je ook online af. Binnen een paar minuten na het aanvragen van de verzekering krijg je via de mail een bevestiging in je mailbox. Mogelijk is dit eerst een voorlopige dekking. Binnen een paar dagen volgt de definitieve polis van de nieuwe verzekeraar. Eventueel kun je de huidige verzekeraar verzoeken om de autoverzekering per de eerste van de volgende maand op te zeggen. De nieuwe autoverzekering laat je op deze datum in gaan. Op deze manier heb je de tijd om de opzegging bij de huidige verzekeraar te regelen.

Misverstanden over het opzeggen van de autoverzekering

Opzeggen doe je door het sturen van een brief naar de huidige verzekeraar. Officieel moet het via een aangetekende brief, maar tegenwoordig kan het eenvoudiger. Je kunt namelijk ook gewoon een ondertekende opzegbrief scannen en digitaal naar de verzekeraar sturen. Om er zeker van te zijn dat de opzegging goed komt, kun je een paar dagen later met de verzekeraar bellen om te vragen of de opzegging door is gekomen.

Schadevrij rijden is niet hetzelfde als schadevrije jaren

Dit is één van de hardnekkigste misverstanden. Iemand die al 30 jaren het rijbewijs heeft en nog nooit een schade heeft veroorzaakt, heeft niet per definitie 30 schadevrije jaren. Je bouwt schadevrije jaren op door een autoverzekering op naam te hebben. Bij het niet claimen van schades, bouw je schadevrije jaren op. Eén schade kan er gelijk voor zorgen dat je weer vijf jaren verliest.

Laat deze misverstanden jou niet weerhouden om over te stappen. Het is zonde dat je geld laat liggen door deze misverstanden.

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 247 reviews
Pieter van twisk
Word netjes geholpen bij alle vragen
jos
lekker snel geregeld.
demi
2 jaar heb ik een auto verzekering via Diks gehad. reden van opzeggen is omdat ik elders een goedkopere auto verzekering had gevonden. de service die ze geven zowel telefonisch als over de chat zijn super snel en vriendelijk. je wordt gelijk goed geholpen, zelf als je maar kleine vraagjes hebt
taxi-geschorst-kenteken

Taxi’s met geschorste kentekens in beslag genomen

Vanwege de coronacrisis valt er voor taxichauffeurs vaak weinig te rijden. Hierdoor kiezen taxibedrijven...

Lees meer
Autoverzekering voordelig

Overstappen van autoverzekering kan voordelig zijn

Vaak blijven consumenten jarenlang vastgeankerd bij een autoverzekeraar en betalen ze in bepaalde gevallen...

Lees meer
taxi-bpm

Vanaf 2020 geen teruggave BPM voor taxi’s

Vanaf 1 januari 2020 is het voor taxibedrijven niet meer mogelijk om BPM terug...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op