Autoverzekering – regel je eigen second opinion

26 januari 2017

Betaal jij een eerlijke premie voor je autoverzekering of betaal je juist veel te veel? Er is maar één manier op daar achter te komen. Zoek uit wat andere verzekeraars vragen. Dat klinkt complex en tijdrovend, maar is juist zeer eenvoudig en binnen een paar minuten geregeld.

Een autoverzekering heb je nadat de verzekering gesloten is geen omkijken meer naar. Dat biedt gemak, maar is ook juist het gevaar. Bij het afsluiten was deze autoverzekering mogelijk de beste keuze. Waarschijnlijk zijn er nu verzekeraars die jou een beter voorstel kunnen doen. Je gaat natuurlijk niet tientallen verzekeraars bellen. Het kan eenvoudiger. Vul gewoon jouw kenteken in en beantwoord een paar eenvoudige vragen. Binnen één minuut zie je hoeveel jij teveel betaalt.

Kun je jouw autoverzekering opzeggen?

Schadeverzekeringen waar ook de autoverzekering onder valt kun je dagelijks opzeggen. Eventueel mag de verzekeraar wel een opzegtermijn van één maand hanteren. Bij het opzeggen op bijvoorbeeld 8 februari eindigt de verzekering uiterlijk op 8 maart. Binnen het eerste verzekeringsjaar kun je de autoverzekering niet tussentijds opzeggen. Nadat de verzekering één jaar gelopen heeft, is de verzekering wel weer dagelijks opzegbaar.

Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering en andere verzekeringen van motorrijtuigen zijn relatief eenvoudige verzekeringen. Je hebt drie verzekeringsvormen die op hoofdlijnen bij alle verzekeraars dezelfde dekking bieden. Het grote verschil is de premie die verzekeraars in rekening brengen. Op Diks.nl kun je autoverzekeringen vergelijken. Je krijgt ook inzicht in de verschillen tussen de verzekeringen die je vergelijkt. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in de hoogte van het eigen risico en de alarmklasse aan beveiliging waar aan voldaan moet worden.

Hoe moet ik de huidige autoverzekering opzeggen?

De oude verzekering wordt voor jou opgezegd. Dat hoef je dus niet zelf te regelen. Met de opzegservice weet je zeker dat de oude verzekering en de nieuw gevraagde verzekering elkaar niet overlappen. De nieuwe verzekering sluit goed aan op de einddatum van de oude polis.

Waarom niet naar een adviseur voor een second opinion?

De meeste adviseurs werken voor schadeverzekeringen nog met provisie. Dat wil zeggen dat ze een afsluitprovisie krijgen bij het afsluiten van de verzekering en ook nog een doorlopende provisie voor het beheren van de autoverzekering. Ze hebben maar met een beperkt aantal verzekeraars een samenwerking. Hierdoor kunnen zij maar een beperkt aantal verzekeraars met elkaar vergelijken. Grote kans dat je nog steeds een te dure verzekering aangeboden krijgt. Je hoeft dus niet naar de adviseur, want je doet het zelf beter.

Je kunt tientallen tot zelfs honderden euro’s per jaar besparen met een overstap naar een goedkopere autopolis. Laat het geld niet langer liggen en profiteer vandaag nog.

Bereken online de premie voor een autoverzekering