Autoverzekering afsluiten – Wat heb je nodig?

16 oktober 2017

Een  autoverzekering afsluiten wordt vaak ingewikkeld over gedaan, maar door de toepassing van het internet kan het niet eenvoudiger. Je hoeft het verzekeringskantoor op de hoek van de straat niet meer de opdracht te geven om de juiste verzekering op te zoeken. Je kunt het namelijk zelf beter. Wat heb je nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Er zijn tientallen verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Het zal je niet verbazen dat je veel geld kunt besparen door te vergelijken. Door het kiezen van een willekeurige verzekeraar zou het wel erg toevallig zijn als je net de beste autoverzekering kiest tegen de laagste premie. Vooral de verschillen in premie zijn enorm. Bij de duurste verzekeraar betaal je het veelvoudige in vergelijking met de goedkoopste verzekeraar. Mogelijk biedt de goedkoopste verzekeraar ook nog een betere dekking. Een autoverzekering afsluiten is namelijk meer dan alleen maar premies vergelijken.

Autoverzekering online afsluiten en niet via een tussenpersoon

Verzekeringsadviseurs kunnen alles voor jou regelen en autoverzekeringen vergelijken. Wat ze er niet bij zeggen is dat ze maar enkele verzekeraars vergelijken. Het zijn ook nog vaak de duurdere verzekeraars die via tussenpersonen worden aangeboden. Een autoverzekering afsluiten kun je echt zelf. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot het internet.

Hoe kun je autoverzekeringen vergelijken?

Het is zeer eenvoudig! Je gaat naar Diks.nl en je begint met het invoeren van jouw kenteken. Er zijn nog een aantal aanvullende vragen, maar deze kun je eenvoudig beantwoorden. Je voert namelijk ook nog jouw postcode en jouw geboortedatum in. Eventueel moet je nog het aantal opgebouwde schadevrije jaren opzoeken. Deze vind je op de laatst afgegeven polis. In het vervolg van de vergelijking worden er nog een aantal vragen gesteld, maar de antwoorden heb je wel in jouw hoofd zitten. Binnen twee minuten zie je op jouw beeldscherm waar jij het beste een autoverzekering kunt afsluiten.

Welke dekking kies ik?

Standaard bieden verzekeraars drie verzekeringsvormen aan. De WA casco is de meest uitgebreide autoverzekering, maar ook de duurste. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor nieuwe auto’s tot een auto een aantal jaren oud is. Voor oudere auto’s kies je voor de WA beperkt casco of de WA autoverzekering (meest beperkte dekking). Het liefst kies je natuurlijk de meest uitgebreide autoverzekering, maar het moet wel uit kunnen. Je gaat geen tientallen euro’s per maand extra betalen als je auto nog maar duizend euro waard is. Wil je weten welke dekking het beste bij jouw auto past? Zie voor de toelichting onze uitleg.

Vervolgens kun je jaarlijks op dezelfde manier nagaan of jouw huidige autoverzekering nog steeds de beste keuze is. Is dat niet het geval? Een andere autoverzekering afsluiten is zo geregeld.

gevolgen-schadeformulier

Mogelijk dramatische gevolgen van invullen schadeformulier

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) gaat in Europees verband aandacht vragen voor alarmerende risico’s...

Lees meer
Checklist auto kopen

Checklist voor de aanschaf van een nieuwe auto

Van auto veranderen doet u gemiddeld maar eens in de 5 tot 7 jaar....

Lees meer
strengere-controle-taxi

Strengere controle taxiverzekeringen

Vanaf 1 oktober 2019 worden alle taxi’s 100% door de RDW gecontroleerd op het...

Lees meer

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact