Tesla verkoopt auto’s met een verzekering

16 maart 2017

Juul Dijkhuis
Laatst geupdatet: 02-08-2021

Als we het over elektrische auto’s hebben, wordt al gauw de link gelegd met Tesla. Het is een innovatief automerk waar goed op wordt gelet door andere automerken. Ook de verzekeringsbranche kan de pijlen richten op Tesla. In Azië bieden ze een gratis autoverzekering aan bij het kopen van een auto. Is dit de oplossing van een probleem?

De zelfrijdende auto’s worden nu zeer intensief getest. Ook logisch, dat soort auto’s moet voor 100% betrouwbaar zijn voordat ze echt ingezet worden. Hoe de auto’s verzekerd moeten worden kan nog een lastig issue worden. In de toekomst ben je geen bestuurder van een auto, maar een inzittende. Tenminste als de auto volledig zelfrijdend is. Tesla springt hier alvast op in.

Een autoverzekering afsluiten bij aankoop van de auto

In Nederland krijg je nog geen autoverzekering bij het kopen van een Tesla. De Tesla autoverzekering hebben ze vorig jaar geïntroduceerd in Australië en Hong Kong onder de naam Insuremytesla. Naast de autoverzekering zit ook het onderhoud in de aankoopsom verwerkt. Het lijkt dus wel op private lease, alleen is het grote verschil dat je het bedrag wel in één keer afrekent. Bij het financieren van het aankoopbedrag kun je het vrijwel gelijk stellen met private lease. Door het koppelen van de autoverzekering springen ze alvast in op de toekomst wanneer de Tesla volledig zelfrijdend zal zijn.

Verzeker jij je auto nog over 10 jaar?

Onlangs hebben 26 Europese landen afspraken gemaakt over het verstrekken van medewerking voor het testen van zelfrijdende auto’s. Al in 2019 moet het mogelijk zijn om met deze auto’s door Europa te rijden. Het zal waarschijnlijk nog wel jaren duren voordat de zelfrijdende auto de traditionele auto’s volledig verdreven heeft, maar het begin is er. Qua verkeersveiligheid zou het goed zijn. Bijna 90% van de ongevallen in het verkeer komt namelijk door menselijke fouten. Zodra wij niet meer zelf rijden, zijn wij ook niet meer aansprakelijk voor een ongeval. Een ongeval wordt een foutje van het systeem. Over 10 jaar is waarschijnlijk te vroeg, maar over 20 jaren is de individuele autoverzekering mogelijk wel uitgestorven.

Hoe kun je een Tesla nu verzekeren?

Je mag nog niet met zelfrijdende auto’s de openbare weg op. De auto’s die nu verkocht worden moet je zelf nog besturen. Een autoverzekering voor een Tesla is duurder door de hoge cataloguswaarde. Ook zijn ze zwaarder dan de gemiddelde auto’s op benzine en diesel door de zware accu’s. Dit werkt ook weer premieverhogend. Een Tesla rijd je natuurlijk ook niet om geld te besparen. Uitgaande van de brandstof bespaar je geld, maar aan overige kosten overtreft het ruim de niet elektrische auto’s.

Lees ook:

Autoverzekering – wanneer biedt de verzekeraar geen dekking?

Private lease – Wat gebeurt er met de opgebouwde schadevrije jaren?

Auto verzekeren per uur – Wat zijn de gevaren?

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 290 reviews
Henk
de enige vraag die ik had werd vriendelijk, geduldig en deskundig beantwoord
Nelus
beste van allemaal superservice
dik
uitstekend

Na 1 maand maar 2% van de MMBS geregistreerd, landbouwvoertuigen op schema

Kentekenregistratieplicht voor landbouwvoertuigen en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) Sinds het invoeren van de...

Lees meer

Kwart Nederlandse jongeren bang om auto te rijden

47 procent wantrouwt andere weggebruikers Hoewel de Nederlandse wegen tot de veiligste ter wereld...

Lees meer
auto financieren particulier

5 Tips om als particulier een auto te financieren

Een auto kopen is in de meeste gevallen geen kleine uitgave. Als u de...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op