autoverzekering

Autoverzekering – welke misverstanden bestaan erover?

12 mei 2017

Juul Dijkhuis
Laatst geupdatet: 22-02-2021

Mede door misverstanden over de autoverzekering durven veel autobezitters niet over te stappen. Zonde, want ze laten veel geld liggen. Graag gaan wij een aantal misverstanden ophelderen. Wij hopen dat wij hiermee obstakels voor het overstappen weghalen.

De WA-cascoautoverzekering is de beste keuze?

De All Risk is de autoverzekering met de ruimste dekking. Schade door een verkeersongeval waarvoor jij aansprakelijk bent, keert jouw verzekeraar uit. Niet alleen de schade aan de tegenpartij, maar ook je eigen schade wordt uitgekeerd. Als je auto nog maar een beperkte dagwaarde heeft, kan de WA-cascoautoverzekering niet meer uit. Voor de premie wordt er namelijk uitgegaan van de nieuwwaarde. Bij een schade wordt er juist weer gerekend met de dagwaarde.

Andere verzekeraars nemen jouw schadevrije jaren over

Hier bestaan vaak misverstanden over. Heb je een hoge korting bij jouw huidige verzekering? Dit komt door opgebouwde schadevrije jaren. Bij het overstappen naar een andere autoverzekering, neem je ook de opgebouwde schadevrije jaren mee. Dus de schadevrije jaren gaan niet verloren.

Word ik geaccepteerd door een andere verzekeraar?

Een autoverzekering vergelijk je online en sluit je ook online af. Binnen een paar minuten na het aanvragen van de verzekering krijg je via de mail een bevestiging in je mailbox. Mogelijk is dit eerst een voorlopige dekking. Binnen een paar dagen volgt de definitieve polis van de nieuwe verzekeraar. Eventueel kun je de huidige verzekeraar verzoeken om de autoverzekering per de eerste van de volgende maand op te zeggen. De nieuwe autoverzekering laat je op deze datum in gaan. Op deze manier heb je de tijd om de opzegging bij de huidige verzekeraar te regelen.

Misverstanden over het opzeggen van de autoverzekering

Opzeggen doe je door het sturen van een brief naar de huidige verzekeraar. Officieel moet het via een aangetekende brief, maar tegenwoordig kan het eenvoudiger. Je kunt namelijk ook gewoon een ondertekende opzegbrief scannen en digitaal naar de verzekeraar sturen. Om er zeker van te zijn dat de opzegging goed komt, kun je een paar dagen later met de verzekeraar bellen om te vragen of de opzegging door is gekomen.

Schadevrij rijden is niet hetzelfde als schadevrije jaren

Dit is één van de hardnekkigste misverstanden. Iemand die al 30 jaren het rijbewijs heeft en nog nooit een schade heeft veroorzaakt, heeft niet per definitie 30 schadevrije jaren. Je bouwt schadevrije jaren op door een autoverzekering op naam te hebben. Bij het niet claimen van schades, bouw je schadevrije jaren op. Eén schade kan er gelijk voor zorgen dat je weer vijf jaren verliest.

Laat deze misverstanden jou niet weerhouden om over te stappen. Het is zonde dat je geld laat liggen door deze misverstanden.

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 292 reviews
Henk
de enige vraag die ik had werd vriendelijk, geduldig en deskundig beantwoord
Nelus
beste van allemaal superservice
dik
uitstekend

Na 1 maand maar 2% van de MMBS geregistreerd, landbouwvoertuigen op schema

Kentekenregistratieplicht voor landbouwvoertuigen en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) Sinds het invoeren van de...

Lees meer

Kwart Nederlandse jongeren bang om auto te rijden

47 procent wantrouwt andere weggebruikers Hoewel de Nederlandse wegen tot de veiligste ter wereld...

Lees meer
auto financieren particulier

5 Tips om als particulier een auto te financieren

Een auto kopen is in de meeste gevallen geen kleine uitgave. Als u de...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op