Auto op naam, gelijk verzekeren!

29 september 2016

Denk bij het overschrijven van een auto op jouw naam om de autoverzekering. Je kunt denken “dat kan nog wel”, maar dat kan jou duur komen te staan. Door het veroorzaken van een ongeval kun je in één klap failliet zijn.

Een verzekering afsluiten is een kwestie van online een kenteken  invoeren en een paar vragen beantwoorden. Je hoeft geen lastige vragen over de auto op te zoeken, want aan de hand van het kenteken is veel informatie al te achterhalen. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Deze kun je vinden op het tenaamstellingsverslag dat je krijgt van de verkoper. De code staat ook op de kentekencard. Deze blog gaat over de auto, maar geldt ook voor het verzekeren van andere motorrijtuigen. De boetebedragen kunnen wel van elkaar afwijken.

De auto niet gelijk verzekeren heeft gevolgen

Het vergeten van het verzekeren kan een hoge boete tot gevolg hebben. De financiële gevolgen zijn veel groter als je een ongeval veroorzaakt met de onverzekerde auto. Zeker als je hierdoor letsel veroorzaakt of als het slachtoffer overlijdt aan de verwondingen. De boete bedraagt €550. Mogelijk krijg je niet gelijk een boete, maar eerst een waarschuwing. Bij het veroorzaken van een schade kunnen de financiële gevolgen beperkt blijven tot een paar duizend euro bij blikschade. Bij letsel kan de schadelast in de honderdduizenden euro’s oplopen. Je blijft mogelijk je leven lang betalen voor het niet verzekeren van je auto.

Auto alsnog verzekeren

Zodra je er achter komt dat je auto niet verzekerd is, moet je gelijk actie ondernemen. Verzekeraars zijn niet bereid om je auto met terugwerkende kracht te verzekeren. Ze willen je namelijk niet verzekeren, terwijl je mogelijk met de auto al een schade veroorzaakt hebt. Ook zijn verzekeraars niet bereid om je een verklaring af te geven om onder een boete uit te kunnen. Het enige wat je kunt doen is de auto zo snel mogelijk alsnog verzekeren.

Wat te doen bij een onterechte boete?

Als de verzekeraar vergeet om jouw kenteken aan te melden, kun je ook een boete thuisgestuurd krijgen. Ook door een storing in het aanmeldproces bij de verzekeraar of de RDW kan dit gebeuren. In dat geval kun je onder de boete uit komen door een verklaring op te vragen bij de verzekeraar. Dit is een zogenaamde artikel 34 verklaring. Met deze verklaring wordt de boete weer ingetrokken. De verzekeraar stuurt de brief en lost het probleem op.

Dashboard auto

Motormanagement lampje brandt: wat betekent dit nu precies?

Op het dashboard van een auto zitten allerlei knopjes en lampjes die te maken...

Lees meer
Camper rijbewijs

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een camper?

Voor het besturen van een camper is een autorijbewijs verplicht. Voor campers met een...

Lees meer
Verschil scooter, bromfiets, snorfiets

Scooter, bromfiets, snorfiets: wat is het verschil?

Scooter kenmerken Een scooter is een gemotoriseerde tweewieler met twee kleine, brede wielen. Scooter...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact